HAR NEVO wordt het eerste wapenfeit van The Black Heart Rebellion - TBHR voor de vrienden - sinds 2009, toen de band al snel na de release van hun eerste plaat van de radar verdween om in alle rust te kunnen werken aan een nieuw album.

Het Gentse gezelschap, dat de duistere grenzen van post-rock verkent, is een vreemde eend in de bijt van het Vlaamse muzieklandschap: hun debuut Monologue verscheen in 2008, maar begon pas echt potten te breken na een Japanse release, waar de plaat van op een eenmanslabel nationaal furore maakte, met een tournee doorheen het land van de rijzende zon als gevolg.

Voor HAR NEVO, dat we mogen verwachten in januari 2013 (een dikke maand na de Japanse release), hokte The Black Heart Rebellion samen met Koen Gisen: naast de levenspartner van An Pierlé ook de man die eerder al achter de knoppen zat bij The Bony King of Nowhere en Flying Horseman. Wie benieuwd is hoe de plaat zal klinken, kan alvast eens kijken naar deze video van Avraham. (RL)

HAR NEVO wordt het eerste wapenfeit van The Black Heart Rebellion - TBHR voor de vrienden - sinds 2009, toen de band al snel na de release van hun eerste plaat van de radar verdween om in alle rust te kunnen werken aan een nieuw album. Het Gentse gezelschap, dat de duistere grenzen van post-rock verkent, is een vreemde eend in de bijt van het Vlaamse muzieklandschap: hun debuut Monologue verscheen in 2008, maar begon pas echt potten te breken na een Japanse release, waar de plaat van op een eenmanslabel nationaal furore maakte, met een tournee doorheen het land van de rijzende zon als gevolg. Voor HAR NEVO, dat we mogen verwachten in januari 2013 (een dikke maand na de Japanse release), hokte The Black Heart Rebellion samen met Koen Gisen: naast de levenspartner van An Pierlé ook de man die eerder al achter de knoppen zat bij The Bony King of Nowhere en Flying Horseman. Wie benieuwd is hoe de plaat zal klinken, kan alvast eens kijken naar deze video van Avraham. (RL)