Wie op een creatieve manier wil kennismaken met de back catalogue van Nick Cave moet de nieuwe app uitproberen die hij samen met Spotify heeft ontwikkeld.

Met een 'Mood Wheel' kan je op een eenvoudige manier je gemoedstoestand aanklikken, gaande van Spiritual, Sex, Love, Comic, Super Dark, Heartbreak tot Confessional, Blasphemy en Murder & Mayhem. De keuze werkt op twee niveau's.

Op basis van je selectie wordt dan een soort van themagerichte playlist samengesteld met nummers van Nic Cave & The Bad Seeds, Grinderman en The Birthday Party. De lijst kan uiteraard bewaard worden en gedeeld met vrienden.

Wie zich in een sexy mood bevindt en wil weten welke songs van de Bad Seed daarbij perfect aansluiten, moet zeker eens de app checken. Enkele grote namen zoals Lou Reed, Shirley Manson, Dave Gahan, Jarvis Cocker hebben de app uitgeprobeerd. Hun mood-lijstjes met Cave-content zijn ook te beluisteren via de app.

Probeer de nieuwe Nick Cave app via Spotify. (DB)

Wie op een creatieve manier wil kennismaken met de back catalogue van Nick Cave moet de nieuwe app uitproberen die hij samen met Spotify heeft ontwikkeld. Met een 'Mood Wheel' kan je op een eenvoudige manier je gemoedstoestand aanklikken, gaande van Spiritual, Sex, Love, Comic, Super Dark, Heartbreak tot Confessional, Blasphemy en Murder & Mayhem. De keuze werkt op twee niveau's. Op basis van je selectie wordt dan een soort van themagerichte playlist samengesteld met nummers van Nic Cave & The Bad Seeds, Grinderman en The Birthday Party. De lijst kan uiteraard bewaard worden en gedeeld met vrienden.Wie zich in een sexy mood bevindt en wil weten welke songs van de Bad Seed daarbij perfect aansluiten, moet zeker eens de app checken. Enkele grote namen zoals Lou Reed, Shirley Manson, Dave Gahan, Jarvis Cocker hebben de app uitgeprobeerd. Hun mood-lijstjes met Cave-content zijn ook te beluisteren via de app. Probeer de nieuwe Nick Cave app via Spotify. (DB)