In 2014 trok Nick Cave samen met zijn Bad Seeds door Noord-Amerika waarbij hij maar liefst 22 steden aandeed. Tijdens de vele vluchten pende hij allerlei gedachten en ideeën neer op kotszakjes. Het resultaat is een ellenlang gedicht dat naar eigen zeggen op zoek gaat naar de roots van inspiratie, liefde en de betekenis van het leven.

The Sick Bag Song wordt in twee edities uitgebracht. Een eerste, ongelimiteerde, versie komt in de winkels op 8 april. Bij het boek krijg je ook de mogelijkheid om de audioversie, voorgelezen door Cave zelf, te downloaden. De exclusieve versie, in slechts 220 exemplaren, wordt onder meer geleverd met een door Cave gesigneerd kotszakje, een genummerde versie van het boek en een vinylversie van het 'gesproken' boek. (AB)

De eerste alinea's van het boek:

In 2014 trok Nick Cave samen met zijn Bad Seeds door Noord-Amerika waarbij hij maar liefst 22 steden aandeed. Tijdens de vele vluchten pende hij allerlei gedachten en ideeën neer op kotszakjes. Het resultaat is een ellenlang gedicht dat naar eigen zeggen op zoek gaat naar de roots van inspiratie, liefde en de betekenis van het leven.The Sick Bag Song wordt in twee edities uitgebracht. Een eerste, ongelimiteerde, versie komt in de winkels op 8 april. Bij het boek krijg je ook de mogelijkheid om de audioversie, voorgelezen door Cave zelf, te downloaden. De exclusieve versie, in slechts 220 exemplaren, wordt onder meer geleverd met een door Cave gesigneerd kotszakje, een genummerde versie van het boek en een vinylversie van het 'gesproken' boek. (AB)De eerste alinea's van het boek: