Het gaat om ongeveer 3.600 geluids- en 1.600 video-opnames, maar ook om honderden foto's, documenten, notities en persoonlijke voorwerpen uit de carrière van de muzikant. Tot 20 maart stelt de New York Public Library delen van het archief tentoon op twee locaties.

"Mijn droom is altijd geweest om het werk van Lou volledig openbaar te maken voor het publiek", zei Laurie Anderson, de weduwe van Lou Reed, in een persbericht. "Welke plaats is daarvoor beter geschikt dan het hart van de stad waar hij het meest van hield? "

Enkele van de tentoongestelde voorwerpen zijn de handgeschreven songtekst van "Tatters", dat op het album "Ecstasy" staat, brieven van Beatle Paul McCartney en regisseur Martin Scorsese, alsook een paspoort van de muzikant.

Het gaat om ongeveer 3.600 geluids- en 1.600 video-opnames, maar ook om honderden foto's, documenten, notities en persoonlijke voorwerpen uit de carrière van de muzikant. Tot 20 maart stelt de New York Public Library delen van het archief tentoon op twee locaties."Mijn droom is altijd geweest om het werk van Lou volledig openbaar te maken voor het publiek", zei Laurie Anderson, de weduwe van Lou Reed, in een persbericht. "Welke plaats is daarvoor beter geschikt dan het hart van de stad waar hij het meest van hield? " Enkele van de tentoongestelde voorwerpen zijn de handgeschreven songtekst van "Tatters", dat op het album "Ecstasy" staat, brieven van Beatle Paul McCartney en regisseur Martin Scorsese, alsook een paspoort van de muzikant.