Neutral Milk Hotel was een van de populairste indiebands van de jaren negentig. De groep maakte twee albums, maar vooral de tweede plaat 'In the Aeroplane Over the Sea' (1998) werd een succes. Het eclectische geluid sloeg aan en de bandleden maakten, dankzij lovende muziekcritici, steeds meer faam. In 1999 kwam er een einde aan hun triomftocht. Zanger Jeff Mangum had genoeg van het vele rondreizen en kreeg een zenuwinzinking.

Hoewel Magnum de laatste jaren solo optrad, kondigt hij nu een reünietournee met Neutral Milk Hotel aan. In de herfst van 2013 zal de groep aan een tournee beginnen. Op de officiële website van de band zullen binnenkort nog meer data bekendgemaakt worden. (CB)

Neutral Milk Hotel was een van de populairste indiebands van de jaren negentig. De groep maakte twee albums, maar vooral de tweede plaat 'In the Aeroplane Over the Sea' (1998) werd een succes. Het eclectische geluid sloeg aan en de bandleden maakten, dankzij lovende muziekcritici, steeds meer faam. In 1999 kwam er een einde aan hun triomftocht. Zanger Jeff Mangum had genoeg van het vele rondreizen en kreeg een zenuwinzinking. Hoewel Magnum de laatste jaren solo optrad, kondigt hij nu een reünietournee met Neutral Milk Hotel aan. In de herfst van 2013 zal de groep aan een tournee beginnen. Op de officiële website van de band zullen binnenkort nog meer data bekendgemaakt worden. (CB)