Damon Albarn, het brein achter onder meer Blur en Gorillaz, verklaarde vanochtend, tijdens zijn optreden op Glastonbury, aangedaan te zijn door de uitslag: 'De democratie liet ons in de steek, want we waren slecht ingelicht. Maar we kunnen die beslissing nog steeds omkeren.' Zijn speech werd op applaus ontvangen.

Ook Johnny Marr, de gitarist van wijlen The Smiths, is ontevreden over de ontwikkelingen. Eerst tweette hij dat hij nooit eerder zo gelukkig is geweest om in de minderheid te zijn, waarna hij opriep tot eenheid.

De Brexit lijkt zelfs Noel en Liam Gallagher samen te brengen. Eerder noemde Noel de Britse bevolking incapabel tot het maken van zo'n belangrijke beslissing. In zijn woorden: '99% of the people are thick as pig shit.' Vandaag deelde hij een zwarte EU-vlag. Ondertussen tweette Liam dat hij geen deel van deze wereld wil uitmaken.

Black Day.

Een foto die is geplaatst door Noel Gallagher (@themightyi) op

Verder nog reacties van Olly Alexander, de zanger van Years & Years, Ed Simons van The Chemical Brothers, Bastille, Lilly Allen, Ellie Goulding, Disclosure, The xx, Blood Orange, Hudson Mohawke, Geoff Barrow, Alex Kapranos van Franz Ferdinand, en Anohni. (JM)

?

Een foto die is geplaatst door Romy (@romythexx) op

Damon Albarn, het brein achter onder meer Blur en Gorillaz, verklaarde vanochtend, tijdens zijn optreden op Glastonbury, aangedaan te zijn door de uitslag: 'De democratie liet ons in de steek, want we waren slecht ingelicht. Maar we kunnen die beslissing nog steeds omkeren.' Zijn speech werd op applaus ontvangen.Ook Johnny Marr, de gitarist van wijlen The Smiths, is ontevreden over de ontwikkelingen. Eerst tweette hij dat hij nooit eerder zo gelukkig is geweest om in de minderheid te zijn, waarna hij opriep tot eenheid.De Brexit lijkt zelfs Noel en Liam Gallagher samen te brengen. Eerder noemde Noel de Britse bevolking incapabel tot het maken van zo'n belangrijke beslissing. In zijn woorden: '99% of the people are thick as pig shit.' Vandaag deelde hij een zwarte EU-vlag. Ondertussen tweette Liam dat hij geen deel van deze wereld wil uitmaken.Verder nog reacties van Olly Alexander, de zanger van Years & Years, Ed Simons van The Chemical Brothers, Bastille, Lilly Allen, Ellie Goulding, Disclosure, The xx, Blood Orange, Hudson Mohawke, Geoff Barrow, Alex Kapranos van Franz Ferdinand, en Anohni. (JM)