De langverwachte app van Discogs is vanaf heden verkrijgbaar in de App Store, vooralsnog enkel voor iPhone-gebruikers. Via de toepassing kunnen muziekfanaten de reusachtige database van de website raadplegen, waardoor alle informatie over cd's en vinylplaten binnen handbereik is. Daarnaast kunnen gebruikers (online en offline) hun eigen muziekcollectie beheren op de iPhone. De app maakt bovendien gebruik van een scanner die, met behulp van de iPhone-camera, de barcodes van albums kan herkennen.

De uitgever van de app geeft aan dat het project nog maar in zijn kinderschoenen staat. In de toekomst zullen gebruikers onder meer hun eigen ideeën kunnen gaan voorstellen. Er wordt momenteel ook onderzoek gedaan naar een technologie die albumhoezen kan herkennen.

MilkCrate

Voorheen waren er ook al soortgelijke apps die de database van Discogs gebruiken, zoals MilkCrate. Toch vonden verschillende gebruikers dat het resultaat nog te beperkt was. MilkCrate vormde uiteindelijk wel de basis voor de nieuwe Discogs-app.

Wanneer de app precies verschijnt voor Android is nog niet duidelijk. Mensen kunnen zich wel al inschrijven voor de Android Beta Tester.

(JG)

De langverwachte app van Discogs is vanaf heden verkrijgbaar in de App Store, vooralsnog enkel voor iPhone-gebruikers. Via de toepassing kunnen muziekfanaten de reusachtige database van de website raadplegen, waardoor alle informatie over cd's en vinylplaten binnen handbereik is. Daarnaast kunnen gebruikers (online en offline) hun eigen muziekcollectie beheren op de iPhone. De app maakt bovendien gebruik van een scanner die, met behulp van de iPhone-camera, de barcodes van albums kan herkennen.De uitgever van de app geeft aan dat het project nog maar in zijn kinderschoenen staat. In de toekomst zullen gebruikers onder meer hun eigen ideeën kunnen gaan voorstellen. Er wordt momenteel ook onderzoek gedaan naar een technologie die albumhoezen kan herkennen. MilkCrateVoorheen waren er ook al soortgelijke apps die de database van Discogs gebruiken, zoals MilkCrate. Toch vonden verschillende gebruikers dat het resultaat nog te beperkt was. MilkCrate vormde uiteindelijk wel de basis voor de nieuwe Discogs-app.Wanneer de app precies verschijnt voor Android is nog niet duidelijk. Mensen kunnen zich wel al inschrijven voor de Android Beta Tester.(JG)