Napster werd in 1999 opgericht door John en Shawn Fanning en Sean Parker, die samen met Mark Zuckerberg aan de basis lag van Facebook. De muziekdeelservice werd meteen heel populair. Napster maakte het mogelijk om nummers te verkrijgen zonder ervoor te betalen. In 2001 sloot het bedrijf de boeken.

Drie jaar later startte Napster opnieuw op en werd het een betaalsite om muziek op een legale manier te downloaden. In 2011 nam de online muziekservice Rhapsody het bedrijf over. De muziekstreamingsdienst voert nu de naamswijziging door onder druk van de grote concurrentie van onder andere Apple Music en Spotify.

'Er worden geen veranderingen aan de playlists, favorieten, albums en artiesten aangebracht. Dezelfde muziek. Dezelfde service. Dezelfde prijs', stelt het bedrijf.

Napster telt ongeveer 3,5 miljoen gebruikers in 34 landen. (EL)

Napster werd in 1999 opgericht door John en Shawn Fanning en Sean Parker, die samen met Mark Zuckerberg aan de basis lag van Facebook. De muziekdeelservice werd meteen heel populair. Napster maakte het mogelijk om nummers te verkrijgen zonder ervoor te betalen. In 2001 sloot het bedrijf de boeken. Drie jaar later startte Napster opnieuw op en werd het een betaalsite om muziek op een legale manier te downloaden. In 2011 nam de online muziekservice Rhapsody het bedrijf over. De muziekstreamingsdienst voert nu de naamswijziging door onder druk van de grote concurrentie van onder andere Apple Music en Spotify. 'Er worden geen veranderingen aan de playlists, favorieten, albums en artiesten aangebracht. Dezelfde muziek. Dezelfde service. Dezelfde prijs', stelt het bedrijf.Napster telt ongeveer 3,5 miljoen gebruikers in 34 landen. (EL)