Met muziekicoon Patti Smith and Band strikken de Ancienne Belgique en het Concertgebouw een van de grondleggers van de punk, met haar gekende mix tussen rock en poëzie. Haar bekendste nummer dateert al van 1978. "Because the Night" pronkte toen op het album "Easter".

Doorheen de jaren bleef Patti Smith schrijven, exposeren en opkomen voor de rechten van de mens. Time zette haar in 2011 in zijn lijst van honderd meest invloedrijke mensen ter wereld en rockmagazine Rolling Stone in die van de honderd grootste artiesten.

Bijna vijfendertig jaar na haar grootste successen, bracht Patricia Lee Smith in juni vorig jaar haar elfde studioalbum, "Banga", uit. Enkele weken na de release stond ze nog op het podium van het Rivierenhof in Antwerpen, en dat doet ze in juni nog eens over in Brussel en Brugge.

De ticketverkoop voor Brugge start op vrijdag 15 februari, voor Brussel is nog geen datum vastgelegd. (Belga/DB)

Met muziekicoon Patti Smith and Band strikken de Ancienne Belgique en het Concertgebouw een van de grondleggers van de punk, met haar gekende mix tussen rock en poëzie. Haar bekendste nummer dateert al van 1978. "Because the Night" pronkte toen op het album "Easter". Doorheen de jaren bleef Patti Smith schrijven, exposeren en opkomen voor de rechten van de mens. Time zette haar in 2011 in zijn lijst van honderd meest invloedrijke mensen ter wereld en rockmagazine Rolling Stone in die van de honderd grootste artiesten. Bijna vijfendertig jaar na haar grootste successen, bracht Patricia Lee Smith in juni vorig jaar haar elfde studioalbum, "Banga", uit. Enkele weken na de release stond ze nog op het podium van het Rivierenhof in Antwerpen, en dat doet ze in juni nog eens over in Brussel en Brugge. De ticketverkoop voor Brugge start op vrijdag 15 februari, voor Brussel is nog geen datum vastgelegd. (Belga/DB)