LIIMA

Oftewel Mads Brauer, Casper Clausen en Rasmus Stolberg van Efterklang, samen met de Finse percussionist Tatu Rönkkö. Strakker, elektronischer en met meer experimenteerruimte dan Efterklang, maar evenzeer imponerend. Diezelfde avond kunt u overigens eerst Efterklang aan het werk zien in de Belgische première van hun ambitieuze opera Leaves.

PERE UBU

Veertig jaar vliegt Pere Ubu al onder de radar, vertelt het duizend-en-een commerciële faalverhalen en maakt het vooral geen compromissen. Ter ere van vier decennia 'avant-garagistische' luizenbeten in de pels van de muziekindustrie wordt het levenswerk van de artpunkers in 5 lp-boxen gevat. Uit de eerste twee plukt zanger David Thomas op More Music! een set die Pere Ubu terugstuurt naar de 'historische periode' van The Modern Dance tot Song of the Bailing Man. Humor me!

XIU XIU: TWIN PEAKS

Xiu Xiu, de Amerikaanse cultgroep rond singer-songwriter Jamie Stewart, waagt zich een jaar voor de reboot van David Lynch' cultklassieker Twin Peaks aan de soundtrack van die surreële tv-reeks. Het origineel van Grammy-winnaar Angelo Badalamenti was unheimlich romantisch, met Xiu Xiu mag u zich aan atonale bevreemding verwachten.

KAREN WILLEMS IN DIALOGUE

Drie improvisaties waarin drumster Karen Willems (Innerwolves, Yuko, Zita Swoon Group, Mauro...) haar veelzijdigheid etaleert. Eerst - als Cycle - met gitaarminimalist Dirk Serries en (contra)bassiste Martina Verhoeven. Daarna met Colin H. Van Eeckhout, de getergde schreeuw van Amenra die zich solo aan draailierfolkdrone waagt. Afsluiten doet Willems met componist Benjamin Glorieux en de oude klokken van het Brugse belfort, die nu in het Concertgebouw hangen.

Oftewel Mads Brauer, Casper Clausen en Rasmus Stolberg van Efterklang, samen met de Finse percussionist Tatu Rönkkö. Strakker, elektronischer en met meer experimenteerruimte dan Efterklang, maar evenzeer imponerend. Diezelfde avond kunt u overigens eerst Efterklang aan het werk zien in de Belgische première van hun ambitieuze opera Leaves.Veertig jaar vliegt Pere Ubu al onder de radar, vertelt het duizend-en-een commerciële faalverhalen en maakt het vooral geen compromissen. Ter ere van vier decennia 'avant-garagistische' luizenbeten in de pels van de muziekindustrie wordt het levenswerk van de artpunkers in 5 lp-boxen gevat. Uit de eerste twee plukt zanger David Thomas op More Music! een set die Pere Ubu terugstuurt naar de 'historische periode' van The Modern Dance tot Song of the Bailing Man. Humor me!Xiu Xiu, de Amerikaanse cultgroep rond singer-songwriter Jamie Stewart, waagt zich een jaar voor de reboot van David Lynch' cultklassieker Twin Peaks aan de soundtrack van die surreële tv-reeks. Het origineel van Grammy-winnaar Angelo Badalamenti was unheimlich romantisch, met Xiu Xiu mag u zich aan atonale bevreemding verwachten.Drie improvisaties waarin drumster Karen Willems (Innerwolves, Yuko, Zita Swoon Group, Mauro...) haar veelzijdigheid etaleert. Eerst - als Cycle - met gitaarminimalist Dirk Serries en (contra)bassiste Martina Verhoeven. Daarna met Colin H. Van Eeckhout, de getergde schreeuw van Amenra die zich solo aan draailierfolkdrone waagt. Afsluiten doet Willems met componist Benjamin Glorieux en de oude klokken van het Brugse belfort, die nu in het Concertgebouw hangen.