De videobeelden die Muse bij 'Panic Station' heeft verzonnen, zijn van bizarre aard. Zo loopt frontzanger Matthew Bellamy op stoere wijze door de straten van Japan, en zien we laserstralen, een schele octopus en al te gekke outfits.

Wat minder goed gesmaakt werd, was het beeld van de 'Rising Sun Flag'. De mannen van Muse kregen heel wat kritiek op deze verwijzing naar het Japanse imperialisme, en haalden de clip meteen terug offline om meer commotie te vermijden. Het ging om een eerlijke fout, lieten ze weten via Twitter.

Sorry for the mistake re the intro graphics for the Panic Station video. We are fixing it now. We will upload a new version very soon.

-- muse (@muse) 22 april 2013 'Panic Station' is nu alweer terug te vinden op Youtube, maar het beeld van de Rising Sun Flag is niet meer te bespeuren. (JD)

De videobeelden die Muse bij 'Panic Station' heeft verzonnen, zijn van bizarre aard. Zo loopt frontzanger Matthew Bellamy op stoere wijze door de straten van Japan, en zien we laserstralen, een schele octopus en al te gekke outfits. Wat minder goed gesmaakt werd, was het beeld van de 'Rising Sun Flag'. De mannen van Muse kregen heel wat kritiek op deze verwijzing naar het Japanse imperialisme, en haalden de clip meteen terug offline om meer commotie te vermijden. Het ging om een eerlijke fout, lieten ze weten via Twitter. Sorry for the mistake re the intro graphics for the Panic Station video. We are fixing it now. We will upload a new version very soon. -- muse (@muse) 22 april 2013 'Panic Station' is nu alweer terug te vinden op Youtube, maar het beeld van de Rising Sun Flag is niet meer te bespeuren. (JD)