In de laatste Muppetsfilm zit een scène waarin Jack Black naar de barbier gaat. Tijdens een scheerbeurt zingen The Muppets het nummer 'Smells Like Teen Spirit' waarop het personage van Black zegt: "You're ruining one of the greatest songs of all time."

Volgens Courtney Love -de weduwe van Kurt Cobain- is de scène een verkrachting van de nagedachtenis van haar overleden echtgenoot. Cobain pleegde in 1994 zelfmoord.

Auteursrechten

Love stelt dat de producers van 'The Muppets' toestemming aan haar hadden moeten vragen om de song te gebruiken. Love kreeg namelijk de rechten op de muziek van Nirvana toen haar echtgenoot overleed.

Volgens de Amerikaanse muziekdistributeur Primary Wave Music (PWM) is Loves toestemming niet nodig. PWV kocht enkele jaren geleden de helft van de rechten over waardoor de toestemming van de distributeur volstaat. Buiten de toestemming van PWV hadden de makers van 'The Muppets' ook die van voormalige bandleden Dave Grohl en Krist Novoselic verkregen. Grohl heeft zelfs een cameo in de Muppetsfilm.

Muppetstraditie

The Muppets staan erom bekend parodieën te maken op bekende nummers. In het verleden parodieerden ze onder anderen 'Bohemian Rhapsody' van Queen, 'Enter Sandman' van Metallica en 'Needle in the Hay' van Elliott Smith.

Niet iedereen is misnoegd over de muziek uit 'The Muppets'. De film won een Oscar voor het nummer 'Man or Muppet'. (BW)

In de laatste Muppetsfilm zit een scène waarin Jack Black naar de barbier gaat. Tijdens een scheerbeurt zingen The Muppets het nummer 'Smells Like Teen Spirit' waarop het personage van Black zegt: "You're ruining one of the greatest songs of all time." Volgens Courtney Love -de weduwe van Kurt Cobain- is de scène een verkrachting van de nagedachtenis van haar overleden echtgenoot. Cobain pleegde in 1994 zelfmoord.Auteursrechten Love stelt dat de producers van 'The Muppets' toestemming aan haar hadden moeten vragen om de song te gebruiken. Love kreeg namelijk de rechten op de muziek van Nirvana toen haar echtgenoot overleed. Volgens de Amerikaanse muziekdistributeur Primary Wave Music (PWM) is Loves toestemming niet nodig. PWV kocht enkele jaren geleden de helft van de rechten over waardoor de toestemming van de distributeur volstaat. Buiten de toestemming van PWV hadden de makers van 'The Muppets' ook die van voormalige bandleden Dave Grohl en Krist Novoselic verkregen. Grohl heeft zelfs een cameo in de Muppetsfilm.Muppetstraditie The Muppets staan erom bekend parodieën te maken op bekende nummers. In het verleden parodieerden ze onder anderen 'Bohemian Rhapsody' van Queen, 'Enter Sandman' van Metallica en 'Needle in the Hay' van Elliott Smith. Niet iedereen is misnoegd over de muziek uit 'The Muppets'. De film won een Oscar voor het nummer 'Man or Muppet'. (BW)