De Britse zanger, al jaren een overtuigd vegetariër, meldt dat zelf in een mededeling. Voor het concert van de Britse rockster zijn alle 18.000 kaartjes de deur uit. Morrissey eiste wel dat alle vlees gebannen wordt. De organisatoren hapten toe. Het is naar verluidt de eerste keer dat dat gebeurt.

Volgens de zanger van The Smiths vroeg eerder Paul McCartney hetzelfde, maar werd dat de ex-Beattle geweigerd. De 53-jarige Morrissey ziet het niet als een overwinning voor zichzelf. "Het is een overwinning voor de dieren", zegt hij.

Morrissey werd vegetariër toen hij 11 jaar oud was. De zanger van de legendarische rockgroep The Smiths slaagde er in 2011 in om alle vlees te laten bannen tijdens zijn concert op de Lokerse Feesten. De organisatoren in Lokeren respecteerden zijn uitdrukkelijke vraag en banden op 4 augustus 2011 op het festivalterrein uitzonderlijk alle kraampjes met lokale specialiteiten zoals beenhesp en de paardenworsten. (Belga/TV)

De Britse zanger, al jaren een overtuigd vegetariër, meldt dat zelf in een mededeling. Voor het concert van de Britse rockster zijn alle 18.000 kaartjes de deur uit. Morrissey eiste wel dat alle vlees gebannen wordt. De organisatoren hapten toe. Het is naar verluidt de eerste keer dat dat gebeurt. Volgens de zanger van The Smiths vroeg eerder Paul McCartney hetzelfde, maar werd dat de ex-Beattle geweigerd. De 53-jarige Morrissey ziet het niet als een overwinning voor zichzelf. "Het is een overwinning voor de dieren", zegt hij. Morrissey werd vegetariër toen hij 11 jaar oud was. De zanger van de legendarische rockgroep The Smiths slaagde er in 2011 in om alle vlees te laten bannen tijdens zijn concert op de Lokerse Feesten. De organisatoren in Lokeren respecteerden zijn uitdrukkelijke vraag en banden op 4 augustus 2011 op het festivalterrein uitzonderlijk alle kraampjes met lokale specialiteiten zoals beenhesp en de paardenworsten. (Belga/TV)