Drie jaar geleden annuleerde Clapton al verschillende concerten omwille van erge rugpijn. Na het uitbrengen van zijn 23e solo album 'I Still Do' vorige maand kreeg hij te horen dat hij aan een periferische neuropathie lijdt, wat hij zelf omschrijft als 'voortdurende elektrische schokken van mijn bovenbeen naar mijn voeten'.

'Het is erg moeilijk om nog gitaar te spelen en ik heb mij moeten neerleggen bij het feit dat het niet zal verbeteren', vulde de 71-jarige rocker aan. Toch vindt hij dat hij van geluk mag spreken dat hij überhaupt nog leeft. 'In de jaren zeventig heb ik met ergere dingen moeten afrekenen', verwijzend naar zijn jarenlange drugsgebruik.

De zanger van 'Tears in Heaven' en 'Layla' kondigt met zijn nieuwe album 'I Still Do' mogelijk het einde van zijn carrière aan. (OV)

Drie jaar geleden annuleerde Clapton al verschillende concerten omwille van erge rugpijn. Na het uitbrengen van zijn 23e solo album 'I Still Do' vorige maand kreeg hij te horen dat hij aan een periferische neuropathie lijdt, wat hij zelf omschrijft als 'voortdurende elektrische schokken van mijn bovenbeen naar mijn voeten'. 'Het is erg moeilijk om nog gitaar te spelen en ik heb mij moeten neerleggen bij het feit dat het niet zal verbeteren', vulde de 71-jarige rocker aan. Toch vindt hij dat hij van geluk mag spreken dat hij überhaupt nog leeft. 'In de jaren zeventig heb ik met ergere dingen moeten afrekenen', verwijzend naar zijn jarenlange drugsgebruik.De zanger van 'Tears in Heaven' en 'Layla' kondigt met zijn nieuwe album 'I Still Do' mogelijk het einde van zijn carrière aan. (OV)