De Amerikaanse muzikanten Moby en Mark Lanegan zijn ter ere van Record Store Day samen in de studio gekropen. Het resultaat, 'Lonely Night', wordt op 20 april uitgebracht op Little Idiot, het label van Moby. Record Store Day, de jaarlijkse actie om platenwinkels in de schijnwerpers te zetten, staat bekend om zijn opvallende samenwerkingen en releases.

Moby zelf is heel enthousiast over het project. "Ik ben al een fan van Mark vanaf zijn eerste opnames en ik wilde altijd al eens met hem samenwerken. Hij heeft één van de beste en meest karakteristieke stemmen van de laatse 25 jaar. Nu we dicht bij elkaar wonen, bleek het heel gemakkelijk om samen aan een nummer te werken", zei Moby.

Record Store Day is een jaarlijks evenement waarop platenwinkels en artiesten speciale acties organiseren om de platensector te promoten. De internationale ambassadeur van het initiatief is dit jaar Jack White, voor de Benelux zal Triggerfinger die taak op zich nemen. Tot nu toe hebben al grote namen zoals Paul McCartney, David Bowie en Soundgarden beloofd om op 20 april speciale uitgaves uit te brengen. (XVdL)

Mark Lanegan - The Gravedigger's Song

De Amerikaanse muzikanten Moby en Mark Lanegan zijn ter ere van Record Store Day samen in de studio gekropen. Het resultaat, 'Lonely Night', wordt op 20 april uitgebracht op Little Idiot, het label van Moby. Record Store Day, de jaarlijkse actie om platenwinkels in de schijnwerpers te zetten, staat bekend om zijn opvallende samenwerkingen en releases. Moby zelf is heel enthousiast over het project. "Ik ben al een fan van Mark vanaf zijn eerste opnames en ik wilde altijd al eens met hem samenwerken. Hij heeft één van de beste en meest karakteristieke stemmen van de laatse 25 jaar. Nu we dicht bij elkaar wonen, bleek het heel gemakkelijk om samen aan een nummer te werken", zei Moby. Record Store Day is een jaarlijks evenement waarop platenwinkels en artiesten speciale acties organiseren om de platensector te promoten. De internationale ambassadeur van het initiatief is dit jaar Jack White, voor de Benelux zal Triggerfinger die taak op zich nemen. Tot nu toe hebben al grote namen zoals Paul McCartney, David Bowie en Soundgarden beloofd om op 20 april speciale uitgaves uit te brengen. (XVdL) Mark Lanegan - The Gravedigger's Song