De beslissing zou er komen op vraag van de burgemeesters van Boom en Rotselaar, op wiens grondgebied respectievelijk Tomorrowland en Rock Werchter plaatsvinden. Zij hebben volgens De Crem laten weten dat de festivals, die elk jaar bezoekers van over de hele wereld lokken, dit jaar niet kunnen doorgaan omwille van het coronavirus.

'De burgemeesters verwachten een beslissing van de Nationale Veiligheidsraad om de situatie uit te klaren. De beslissing zou zo snel mogelijk geformaliseerd moeten worden. De Veiligheidsraad zal de festivals dus waarschijnlijk moeten annuleren', zei De Crem deze ochtend op La Première. (Belga)

De beslissing zou er komen op vraag van de burgemeesters van Boom en Rotselaar, op wiens grondgebied respectievelijk Tomorrowland en Rock Werchter plaatsvinden. Zij hebben volgens De Crem laten weten dat de festivals, die elk jaar bezoekers van over de hele wereld lokken, dit jaar niet kunnen doorgaan omwille van het coronavirus. 'De burgemeesters verwachten een beslissing van de Nationale Veiligheidsraad om de situatie uit te klaren. De beslissing zou zo snel mogelijk geformaliseerd moeten worden. De Veiligheidsraad zal de festivals dus waarschijnlijk moeten annuleren', zei De Crem deze ochtend op La Première. (Belga)