Dat onthult John Lydon, beter bekend als Johnny Rotten, in een interview met de Daily Record. Lydon is Mick Jagger er nog altijd dankbaar voor. Malcolm McLaren, de manager van de Sex Pistols, stak destijds geen vinger uit om Vicious te helpen. Mick Jagger schoot hem in het geheim te hulp en heeft het nooit gebruikt voor publicitaire doeleinden.

Nancy Spungen werd in 1978 dood in een hotelkamer in New York gevonden waar ze samen met Vicious verbleef. Ze had een steekwond in haar buik. Vicious werd gearresteerd op verdenking van moord op zijn vriendin. Vier maanden later, voordat een rechter uitspraak kon doen in de zaak, overleed hij aan een overdosis heroïne.

"Afschuwelijk persoon"

John Lydon heeft geen goed woord over voor Spungen: "Ze was een afschuwelijk en vreselijk persoon. Ze doodde zichzelf door de manier waarop ze leefde. Dat heeft geleid tot de vernieling van Sid en zijn uiteindelijke dood. Ik heb geprobeerd Sid te helpen en ik voel me verantwoordelijk omdat ik hem bij de Sex Pistols gehaald heb en dacht dat hij de druk wel aan zou kunnen. Maar dat kon hij niet. De reden waarom mensen heroïne nemen is omdat ze de druk niet aankunnen. Arme Sid."

Lydon vervolgt: "De dood van Nancy is nog altijd een raadsel, alhoewel het geen echt mysterie is. Als je drugs en narcotica gebruikt op de manier zoals zij deed zullen er ongelukken gebeuren."

"Sid was een verloren zaak. Het werd belachelijk om tegen hem te praten. Onder invloed van drugs zei hij alsmaar 'ik ben hier de echte ster'. Fantastisch. Ga zo door. We weten allemaal hoe dat zal eindigen. Helaas eindigde het ook zo en ik mis hem nog altijd. Hij was een goede vriend, maar wanneer je heroïne gebruikt, ben je geen mens meer. Je verandert en verliest het respect voor jezelf en alle anderen". (MS)

Dat onthult John Lydon, beter bekend als Johnny Rotten, in een interview met de Daily Record. Lydon is Mick Jagger er nog altijd dankbaar voor. Malcolm McLaren, de manager van de Sex Pistols, stak destijds geen vinger uit om Vicious te helpen. Mick Jagger schoot hem in het geheim te hulp en heeft het nooit gebruikt voor publicitaire doeleinden. Nancy Spungen werd in 1978 dood in een hotelkamer in New York gevonden waar ze samen met Vicious verbleef. Ze had een steekwond in haar buik. Vicious werd gearresteerd op verdenking van moord op zijn vriendin. Vier maanden later, voordat een rechter uitspraak kon doen in de zaak, overleed hij aan een overdosis heroïne."Afschuwelijk persoon" John Lydon heeft geen goed woord over voor Spungen: "Ze was een afschuwelijk en vreselijk persoon. Ze doodde zichzelf door de manier waarop ze leefde. Dat heeft geleid tot de vernieling van Sid en zijn uiteindelijke dood. Ik heb geprobeerd Sid te helpen en ik voel me verantwoordelijk omdat ik hem bij de Sex Pistols gehaald heb en dacht dat hij de druk wel aan zou kunnen. Maar dat kon hij niet. De reden waarom mensen heroïne nemen is omdat ze de druk niet aankunnen. Arme Sid." Lydon vervolgt: "De dood van Nancy is nog altijd een raadsel, alhoewel het geen echt mysterie is. Als je drugs en narcotica gebruikt op de manier zoals zij deed zullen er ongelukken gebeuren." "Sid was een verloren zaak. Het werd belachelijk om tegen hem te praten. Onder invloed van drugs zei hij alsmaar 'ik ben hier de echte ster'. Fantastisch. Ga zo door. We weten allemaal hoe dat zal eindigen. Helaas eindigde het ook zo en ik mis hem nog altijd. Hij was een goede vriend, maar wanneer je heroïne gebruikt, ben je geen mens meer. Je verandert en verliest het respect voor jezelf en alle anderen". (MS)