De londenaar met Ugandese roots is de kersverse winnaar van Sound of..., de jaarlijkse competitie van de BBC die de meest opwindende artiesten van de toekomst oplijst. Aan de wedstrijd mogen geen bekende namen deelnemen.

Het unieke stemgeluid van Kiwanuka roept herinneringen op aan de legendarische soul- en R&B-zangers zoals Otis Redding, getuige zijn singles Tell Me A Tale en Home again. Zijn debuutplaat wordt in het voorjaar van 2012 verwacht.

Kiwanuka maakte al een opmerkelijke passage in het felbejubelde muziekprogramma van Jools Holland waarin hij de harten van onder andere Adele en Laura Marling stal.

In het eindklassement gaat hij Frank Ocean (het enige zingende lid uit de grote OFWGKTA-familie) en de vuilgebekte rapster Azealia Banks vooraf. Eerder wonnen Adele (2008), Mika (2007) en Keane (2004) de competitie. Vorig jaar was de Britse Jessie J de beste. (DB)

De londenaar met Ugandese roots is de kersverse winnaar van Sound of..., de jaarlijkse competitie van de BBC die de meest opwindende artiesten van de toekomst oplijst. Aan de wedstrijd mogen geen bekende namen deelnemen. Het unieke stemgeluid van Kiwanuka roept herinneringen op aan de legendarische soul- en R&B-zangers zoals Otis Redding, getuige zijn singles Tell Me A Tale en Home again. Zijn debuutplaat wordt in het voorjaar van 2012 verwacht. Kiwanuka maakte al een opmerkelijke passage in het felbejubelde muziekprogramma van Jools Holland waarin hij de harten van onder andere Adele en Laura Marling stal.In het eindklassement gaat hij Frank Ocean (het enige zingende lid uit de grote OFWGKTA-familie) en de vuilgebekte rapster Azealia Banks vooraf. Eerder wonnen Adele (2008), Mika (2007) en Keane (2004) de competitie. Vorig jaar was de Britse Jessie J de beste. (DB)