Frisdrankenproducent Pepsi heeft aangekondigd een nieuwe wereldwijde reclamecampagne op te starten met de overleden Amerikaanse zanger Michael Jackson. De colagigant heeft hiervoor een deal afgesloten met de erfganamen van Jackson.

Er zullen een miljard colaflesjes op de markt komen met een tekening van de dansende 'King of Pop'.

Er zal ook een reclamefilmpje verspreid worden en er komt een downloadactie met hits van Jackson.

25 jaar 'Bad'

De reden voor de campagne is de 25ste verjaardag van Jacksons succesalbum 'Bad'. De plaat kwam uit in 1987 en ging meer dan 30 miljoen keer over de toonbank. Vijf singles van de plaat stonden in de top 100.

Jackson en Pepsi hadden tientallen jaren een winstgevende reclameovereenkomst. In 1984 gebeurde er een ongeval tijdens de opname van een reclamespot. Een vuurmachine stak toen het haar van de 25-jarige Jackson in brand, waardoor hij tweedegraads verbrandingen opliep. (Belga/DB)

Herbekijk de reclamespot uit 1984

Frisdrankenproducent Pepsi heeft aangekondigd een nieuwe wereldwijde reclamecampagne op te starten met de overleden Amerikaanse zanger Michael Jackson. De colagigant heeft hiervoor een deal afgesloten met de erfganamen van Jackson. Er zullen een miljard colaflesjes op de markt komen met een tekening van de dansende 'King of Pop'. Er zal ook een reclamefilmpje verspreid worden en er komt een downloadactie met hits van Jackson. 25 jaar 'Bad'De reden voor de campagne is de 25ste verjaardag van Jacksons succesalbum 'Bad'. De plaat kwam uit in 1987 en ging meer dan 30 miljoen keer over de toonbank. Vijf singles van de plaat stonden in de top 100. Jackson en Pepsi hadden tientallen jaren een winstgevende reclameovereenkomst. In 1984 gebeurde er een ongeval tijdens de opname van een reclamespot. Een vuurmachine stak toen het haar van de 25-jarige Jackson in brand, waardoor hij tweedegraads verbrandingen opliep. (Belga/DB) Herbekijk de reclamespot uit 1984