De King of Pop verdiende dit jaar meer geld dan welke andere - levende of dode - artiest ook, zo schrijft Forbes online. Hij voert overigens niet alleen het lijstje van bestverdienende dode artiesten aan, maar boekte een omzet die groter is dan die van de twaalf overige overleden sterren die in de top figureren samen.

De tweede plaats is voor die andere koning, Elvis Presley, die 60 miljoen dollar wist te vergaren. Dat geld is onder meer afkomstig van de toegangsticketjes die bezoekers van Graceland betalen. Andere dode maar rijke artiesten in de top zijn, op plaats drie, J.R.R. Tolkien, de auteur van The Lord of the rings, John Lennon (5de plaats), Albert Einstein (8) en Jimi Hendrix (11).

Om in de ranglijst van Forbes te worden opgenomen moeten de overleden sterren minstens 5 miljoen dollar aan inkomsten hebben verdiend tussen 1 oktober 2009 en 1 oktober 2010.

De King of Pop verdiende dit jaar meer geld dan welke andere - levende of dode - artiest ook, zo schrijft Forbes online. Hij voert overigens niet alleen het lijstje van bestverdienende dode artiesten aan, maar boekte een omzet die groter is dan die van de twaalf overige overleden sterren die in de top figureren samen. De tweede plaats is voor die andere koning, Elvis Presley, die 60 miljoen dollar wist te vergaren. Dat geld is onder meer afkomstig van de toegangsticketjes die bezoekers van Graceland betalen. Andere dode maar rijke artiesten in de top zijn, op plaats drie, J.R.R. Tolkien, de auteur van The Lord of the rings, John Lennon (5de plaats), Albert Einstein (8) en Jimi Hendrix (11). Om in de ranglijst van Forbes te worden opgenomen moeten de overleden sterren minstens 5 miljoen dollar aan inkomsten hebben verdiend tussen 1 oktober 2009 en 1 oktober 2010.