De videoclip bij 'The Last Living Rose', één van de nummers uit PJ Harvey's in februari te verschijnen album 'Let England Shake', is een kortfilm van de hand van fotograaf Seamus Murphy. Het is de eerste shorty in een reeks van twaalf.

Het beeldmateriaal dat in de twaalf documentiare-achtige kortfilms te zien is - een mengeling van foto's en bewegende beelden - verzamelde Murphy tijdens een roadtrip doorheen Engeland. De twaalf shorty's dienen als videoclips bij elk van de twaalf songs op 'Let England Shake'.

In de videoclips worden Murphy's reisbeelden afgewisseld met bewegende beelden van een repeterende PJ Harvey in de studio, en foto's die Murphy eerder maakte in Afghanistan, Irak en het Midden-Oosten; plaatsen waar PJ Harvey niet toevallig in haar teksten ook naar verwijst.

Bekijk de eerste kortfilm, bij het nummer 'The Last Living Rose':

Michael Ilegems

De videoclip bij 'The Last Living Rose', één van de nummers uit PJ Harvey's in februari te verschijnen album 'Let England Shake', is een kortfilm van de hand van fotograaf Seamus Murphy. Het is de eerste shorty in een reeks van twaalf. Het beeldmateriaal dat in de twaalf documentiare-achtige kortfilms te zien is - een mengeling van foto's en bewegende beelden - verzamelde Murphy tijdens een roadtrip doorheen Engeland. De twaalf shorty's dienen als videoclips bij elk van de twaalf songs op 'Let England Shake'. In de videoclips worden Murphy's reisbeelden afgewisseld met bewegende beelden van een repeterende PJ Harvey in de studio, en foto's die Murphy eerder maakte in Afghanistan, Irak en het Midden-Oosten; plaatsen waar PJ Harvey niet toevallig in haar teksten ook naar verwijst. Bekijk de eerste kortfilm, bij het nummer 'The Last Living Rose': Michael Ilegems