Radiohead hulde zich vorige maand in mysterie door eventjes van de onlineradar te verdwijnen. Niet veel later verschenen er twee singles (Burn The Witch en Daydreaming), gevolgd door de digitale release van het langverwachte negende studioalbum, A Moon Shaped Pool.

Op 17 juni verschijnt de plaat in fysieke vorm en op Spotify, en die release gaat gepaard met een wereldwijd evenement in platenzaken.

Live From A Moon Shaped Pool vindt op vrijdag 17 juni plaats bij 274 platenboeren van over de hele wereld. Over de concrete invulling ervan lost de groep mondjesmaat informatie. Eerder deze week werd bekend gemaakt dat 'er exclusieve audio van door de band gecureerd materiaal te horen zal zijn', dat er 'een liveperformance uitgezonden zal worden' en dat bezoekers 'een stukje artwork van Radioheads vaste ontwerper Stanley Donwood mee naar huis genomen zullen kunnen nemen', alsook andere prijzen zullen kunnen winnen.

Over die prijzen is nu meer informatie vrijgegeven. Eén winnaar ontvangt een selectie van de poppetjes die werden gebruikt in de videoclip van Burn The Witch, twee personen maken kans op een speciale uitgave van het artwork uit Stanley Donwoods A Moon Shaped Pool-collectie en drie winnaars krijgen een 35mm celluloid print van de door Paul Thomas Anderson geregisseerde video Daydreaming. Onder de platenzaken wordt ook een speciale internationale editie van A Moon Shaped Pool verloot, die de winnaar zal kunnen verkopen.

In België kan je het event bijwonen in Bilbo in Leuven, Caroline Music in Brussel, GigaSwing in Hasselt en Music Mania in Gent. Bij die laatste klonk het dat het gebeuren om 14u zou beginnen en dat de stream van het concert om 19u zal plaatsvinden. (EL)

Radiohead hulde zich vorige maand in mysterie door eventjes van de onlineradar te verdwijnen. Niet veel later verschenen er twee singles (Burn The Witch en Daydreaming), gevolgd door de digitale release van het langverwachte negende studioalbum, A Moon Shaped Pool. Op 17 juni verschijnt de plaat in fysieke vorm en op Spotify, en die release gaat gepaard met een wereldwijd evenement in platenzaken. Live From A Moon Shaped Pool vindt op vrijdag 17 juni plaats bij 274 platenboeren van over de hele wereld. Over de concrete invulling ervan lost de groep mondjesmaat informatie. Eerder deze week werd bekend gemaakt dat 'er exclusieve audio van door de band gecureerd materiaal te horen zal zijn', dat er 'een liveperformance uitgezonden zal worden' en dat bezoekers 'een stukje artwork van Radioheads vaste ontwerper Stanley Donwood mee naar huis genomen zullen kunnen nemen', alsook andere prijzen zullen kunnen winnen. Over die prijzen is nu meer informatie vrijgegeven. Eén winnaar ontvangt een selectie van de poppetjes die werden gebruikt in de videoclip van Burn The Witch, twee personen maken kans op een speciale uitgave van het artwork uit Stanley Donwoods A Moon Shaped Pool-collectie en drie winnaars krijgen een 35mm celluloid print van de door Paul Thomas Anderson geregisseerde video Daydreaming. Onder de platenzaken wordt ook een speciale internationale editie van A Moon Shaped Pool verloot, die de winnaar zal kunnen verkopen.In België kan je het event bijwonen in Bilbo in Leuven, Caroline Music in Brussel, GigaSwing in Hasselt en Music Mania in Gent. Bij die laatste klonk het dat het gebeuren om 14u zou beginnen en dat de stream van het concert om 19u zal plaatsvinden. (EL)