Dat heeft zijn broer Verdine White, ook een lid van de groep, op Facebook gemeld. Zijn gezondheidstoestand was de voorbije weken snel achteruitgegaan.

Maurice White richtte de band, die soul, funk, jazz- en discomuziek maakt, eind jaren zestig samen met bassist Verdine op. In de jaren zeventig was hij mee verantwoordelijk voor de modernisering van de R&B.

In 1992 werd bij White Parkinson vastgesteld. In 1994 was hij niet langer in staat op tournee te gaan en hij verliet de band. Hij bleef nog wel actief achter de schermen, en deed nog af en toe een gastoptreden.

De groep verkocht wereldwijd meer dan 100 miljoen albums. Enkele bekende nummers van de band zijn "Boogie Wonderland", "September", "After the Love has Gone" en "Fantasy".

In 2000 werd de groep in de Rock & Roll Hall of Fame opgenomen. In 2010 werd White bekroond als componist en opgenomen in de Songwriters Hall of Fame.

(Belga/RR)

Dat heeft zijn broer Verdine White, ook een lid van de groep, op Facebook gemeld. Zijn gezondheidstoestand was de voorbije weken snel achteruitgegaan.Maurice White richtte de band, die soul, funk, jazz- en discomuziek maakt, eind jaren zestig samen met bassist Verdine op. In de jaren zeventig was hij mee verantwoordelijk voor de modernisering van de R&B. In 1992 werd bij White Parkinson vastgesteld. In 1994 was hij niet langer in staat op tournee te gaan en hij verliet de band. Hij bleef nog wel actief achter de schermen, en deed nog af en toe een gastoptreden. De groep verkocht wereldwijd meer dan 100 miljoen albums. Enkele bekende nummers van de band zijn "Boogie Wonderland", "September", "After the Love has Gone" en "Fantasy". In 2000 werd de groep in de Rock & Roll Hall of Fame opgenomen. In 2010 werd White bekroond als componist en opgenomen in de Songwriters Hall of Fame.(Belga/RR)