Birch werd in 1948 in Surrey geboren. Hij maakte vooral furore in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw. Bekende producties van hem zijn Deep Purple In Rock van Deep Purple waarin de song Hard Lovin' Man aan de producer is opgedragen, Long Live Rock 'n' Roll van Rainbow, Heaven and Hell en The Mob Rules van Black Sabbath en The Number Of The Beast van Iron Maiden.

Voorts werkte Birch met de Purple spin-off Paice, Ashton & Lord, Blue Oyster Cult, bassist Roger Glover van Deep Purple en ex-toetenist Jon Lord van diezelfde band. Ook Fleetwood Mac, Gary Moore, Jeff Beck en de vroegere Scorpions-gitarist Michael Schenker maakten gebruik van zijn diensten.

Na het album Fear Of The Dark, zijn tiende productie voor Iron Maiden, trok Birch zich in 1992 terug uit de muziekwereld. Martin Birch overleed op 71-jarige leeftijd, over de doodsoorzaak gaf Coverdale geen details. (Belga)

Birch werd in 1948 in Surrey geboren. Hij maakte vooral furore in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw. Bekende producties van hem zijn Deep Purple In Rock van Deep Purple waarin de song Hard Lovin' Man aan de producer is opgedragen, Long Live Rock 'n' Roll van Rainbow, Heaven and Hell en The Mob Rules van Black Sabbath en The Number Of The Beast van Iron Maiden. Voorts werkte Birch met de Purple spin-off Paice, Ashton & Lord, Blue Oyster Cult, bassist Roger Glover van Deep Purple en ex-toetenist Jon Lord van diezelfde band. Ook Fleetwood Mac, Gary Moore, Jeff Beck en de vroegere Scorpions-gitarist Michael Schenker maakten gebruik van zijn diensten. Na het album Fear Of The Dark, zijn tiende productie voor Iron Maiden, trok Birch zich in 1992 terug uit de muziekwereld. Martin Birch overleed op 71-jarige leeftijd, over de doodsoorzaak gaf Coverdale geen details. (Belga)