Jean De Breteuil was destijds het vriendje van de toen beeldschone blondine met de nog niet zo hese stem. Morrison overleed op 3 juli 1971 in zijn bad in zijn Parijse appartement aan een overdosis drugs. Die waren hem, aldus de zangeres van "The Ballad of Lucy Jordan", bezorgd door De Breteuil, en het spul was "te straf".

Toch wijst Faithfull niet met de beschuldigende vinger naar haar ex (overigens al een tijdje wijlen). Het spul was te sterk, maar de OD was "een ongeval". Zij wil ook niet een of andere vorm van rechtszaak: "Alle betrokkenen zijn inmiddels dood, behalve ik".

Waarom Faithfull met dit verhaal op de proppen komt, bijna een halve eeuw na de feiten? Binnenkort verschijnt haar nieuw album en begint zij aan een wereldtoernee. Die heet 50th Anniversary World Tour, niet omdat zij 50 is geworden, maar omdat de 69-jarige dame al vijftig jaar in het vak zit.

Overigens is MOJO een bijnaam van Jim Morrison. Via een letterkeer bestempelde hij zichzelf als 'Mojo Rising'. En wat die "mojo" dan precies is, hoeft anatomisch niet verklaard te worden. (Belga)

Jean De Breteuil was destijds het vriendje van de toen beeldschone blondine met de nog niet zo hese stem. Morrison overleed op 3 juli 1971 in zijn bad in zijn Parijse appartement aan een overdosis drugs. Die waren hem, aldus de zangeres van "The Ballad of Lucy Jordan", bezorgd door De Breteuil, en het spul was "te straf". Toch wijst Faithfull niet met de beschuldigende vinger naar haar ex (overigens al een tijdje wijlen). Het spul was te sterk, maar de OD was "een ongeval". Zij wil ook niet een of andere vorm van rechtszaak: "Alle betrokkenen zijn inmiddels dood, behalve ik". Waarom Faithfull met dit verhaal op de proppen komt, bijna een halve eeuw na de feiten? Binnenkort verschijnt haar nieuw album en begint zij aan een wereldtoernee. Die heet 50th Anniversary World Tour, niet omdat zij 50 is geworden, maar omdat de 69-jarige dame al vijftig jaar in het vak zit. Overigens is MOJO een bijnaam van Jim Morrison. Via een letterkeer bestempelde hij zichzelf als 'Mojo Rising'. En wat die "mojo" dan precies is, hoeft anatomisch niet verklaard te worden. (Belga)