De liedtekst , origineel door John Lennon neergepend, verscheen op 1 juni 1967 op een van de bekendste en meest invloedrijke albums dat ooit door The Fab Four werd uitgebracht: 'St. Pepper's Lonely Hearts Club Band'.

De reden waarom het nummer zo veel ruchtbaarheid kent, is omdat er gespeculeerd wordt dat de inhoud van de tekst refereert naar het hallucinerende drug LSD. Lennon zelf hield altijd voet bij stuk en beweerde steevast dat zijn kind zijn inspiratiebron voor het lied was geweest. Zoontje Julian zou namelijk ooit een tekening hebben gemaakt met een gelijknamige titel.

Profiles in History, de organisator van de veiling, schat dat het manuscript minstens 140.000 euro zal opbrengen. De auctie zal in het Saban Theater in het Amerikaanse Beverly Hills plaatsvinden.

J.H.

Bron: Reuters.

De liedtekst , origineel door John Lennon neergepend, verscheen op 1 juni 1967 op een van de bekendste en meest invloedrijke albums dat ooit door The Fab Four werd uitgebracht: 'St. Pepper's Lonely Hearts Club Band'. De reden waarom het nummer zo veel ruchtbaarheid kent, is omdat er gespeculeerd wordt dat de inhoud van de tekst refereert naar het hallucinerende drug LSD. Lennon zelf hield altijd voet bij stuk en beweerde steevast dat zijn kind zijn inspiratiebron voor het lied was geweest. Zoontje Julian zou namelijk ooit een tekening hebben gemaakt met een gelijknamige titel. Profiles in History, de organisator van de veiling, schat dat het manuscript minstens 140.000 euro zal opbrengen. De auctie zal in het Saban Theater in het Amerikaanse Beverly Hills plaatsvinden. J.H. Bron: Reuters.