De oudste onafhankelijke platenzaak van Londen staat dus te koop samen met de meer dan 50 000 overgebleven vinyls. Bij heel wat vinyl-liefhebbers deed het alvast wat wenkbrauwen fronsen. Maar voor Derbyshire is het genoeg geweest. 'Het is beter nu te stoppen en niet wanneer ik nog amper op mijn benen kan staan', vertelt hij aan The Vinyl Factory. Na 34 jaar zet hij dus een punt achter zijn carrière. 'Het is een passie, het is nooit een echte carrière geweest.' Een echte passie, want de shop brandde al eens uit.

'Ik startte de shop in 1979 samen met twee partners, zij hielden het snel voor bekeken. Ik wist niet of het mijn lijfgeur was of iets anders, want er moest zeker iets zijn wat ze niet leuk vonden aan me', vertelt Derbyshire lachend. Hij was van plan om de zaak enkele jaren te runnen, maar enkele jaren werden er dus vierendertig. We kunnen dus wel stellen dat de zaak zowat zijn leven beheerste. 'Maar ik ben trots op het feit ik zowat alle genres, behalve klassiek en 'modern dance stuff', verkocht in mijn winkel en niet enkel wat ik zelf mooi vond.' De stapels gedateerde hoeden, jurken en schoenen doen vermoeden dat de tijd hier wel stil is blijven staan.

Geen goudmijn

'On The Beat' was geen goudmijn, maar vooral een sfeervolle plaats. 'Ik heb het nooit voor het geld gedaan. Had ik kinderen gehad, dan had ik een deftige job gezocht om in hun onderhoud te kunnen voorzien', aldus Derbyshire. Wanneer de journalist hem vraagt wat de shop voor hem betekende, zegt hij: 'Ik kan hier zitten en platen afspelen en terwijl wat geld verdienen voor het avondeten of voor een busticket.'.

De toekomstige eigenaar zal het hoogstwaarschijnlijk wat anders moeten aanpakken om het te laten werken. Maar Derbyshire is vastbesloten om een goede opvolger te vinden. Voor zo'n 350 000 euro kan deze platenzaak de uwe zijn. Ondertussen brachten al 37 gegadigden een bod uit. Ook de buren van Google, ze zitten om de hoek, lieten weten geïnteresseerd te zijn in de stock van de shop. 'Maar ik wil niet aan hen verkopen, want geld is niet alles voor me.' (AB)

De oudste onafhankelijke platenzaak van Londen staat dus te koop samen met de meer dan 50 000 overgebleven vinyls. Bij heel wat vinyl-liefhebbers deed het alvast wat wenkbrauwen fronsen. Maar voor Derbyshire is het genoeg geweest. 'Het is beter nu te stoppen en niet wanneer ik nog amper op mijn benen kan staan', vertelt hij aan The Vinyl Factory. Na 34 jaar zet hij dus een punt achter zijn carrière. 'Het is een passie, het is nooit een echte carrière geweest.' Een echte passie, want de shop brandde al eens uit.'Ik startte de shop in 1979 samen met twee partners, zij hielden het snel voor bekeken. Ik wist niet of het mijn lijfgeur was of iets anders, want er moest zeker iets zijn wat ze niet leuk vonden aan me', vertelt Derbyshire lachend. Hij was van plan om de zaak enkele jaren te runnen, maar enkele jaren werden er dus vierendertig. We kunnen dus wel stellen dat de zaak zowat zijn leven beheerste. 'Maar ik ben trots op het feit ik zowat alle genres, behalve klassiek en 'modern dance stuff', verkocht in mijn winkel en niet enkel wat ik zelf mooi vond.' De stapels gedateerde hoeden, jurken en schoenen doen vermoeden dat de tijd hier wel stil is blijven staan.Geen goudmijn'On The Beat' was geen goudmijn, maar vooral een sfeervolle plaats. 'Ik heb het nooit voor het geld gedaan. Had ik kinderen gehad, dan had ik een deftige job gezocht om in hun onderhoud te kunnen voorzien', aldus Derbyshire. Wanneer de journalist hem vraagt wat de shop voor hem betekende, zegt hij: 'Ik kan hier zitten en platen afspelen en terwijl wat geld verdienen voor het avondeten of voor een busticket.'.De toekomstige eigenaar zal het hoogstwaarschijnlijk wat anders moeten aanpakken om het te laten werken. Maar Derbyshire is vastbesloten om een goede opvolger te vinden. Voor zo'n 350 000 euro kan deze platenzaak de uwe zijn. Ondertussen brachten al 37 gegadigden een bod uit. Ook de buren van Google, ze zitten om de hoek, lieten weten geïnteresseerd te zijn in de stock van de shop. 'Maar ik wil niet aan hen verkopen, want geld is niet alles voor me.' (AB)