De jonge zangeres Gaia Cauchi uit Malta heeft het Junior Eurovisie Songfestival in Oekraïne gewonnen met het liedje 'The Start'.

Dit jaar vond het Junior Eurovisie Songfestival plaats in Kyiv in Oekraïne. De eerste plaats was dit jaar voor Malta, dat won met 130 punten. Gaia wist met haar ballade 'The Start' , een erg volwassen nummer, iedereen te overtuigen en behaalde de eindwinst. Het gastland zelf eindigde op de tweede plaats met 121 punten en

Wit-Rusland werd derde met 108 punten. Gaia was overweldigd en emotioneel door de winst.

Ook jonge artiesten uit Macedonië, Azerbeidzjan, San Marino, Moldavië, Georgië, Armenië, Zweden en Rusland deden mee aan het liedjesfestijn. België werd uiteindelijk niet geselecteerd voor de finale. Malta was er voor het eerst sinds 2010 weer bij. (LVR)

De jonge zangeres Gaia Cauchi uit Malta heeft het Junior Eurovisie Songfestival in Oekraïne gewonnen met het liedje 'The Start'. Dit jaar vond het Junior Eurovisie Songfestival plaats in Kyiv in Oekraïne. De eerste plaats was dit jaar voor Malta, dat won met 130 punten. Gaia wist met haar ballade 'The Start' , een erg volwassen nummer, iedereen te overtuigen en behaalde de eindwinst. Het gastland zelf eindigde op de tweede plaats met 121 punten en Wit-Rusland werd derde met 108 punten. Gaia was overweldigd en emotioneel door de winst. Ook jonge artiesten uit Macedonië, Azerbeidzjan, San Marino, Moldavië, Georgië, Armenië, Zweden en Rusland deden mee aan het liedjesfestijn. België werd uiteindelijk niet geselecteerd voor de finale. Malta was er voor het eerst sinds 2010 weer bij. (LVR)