De stad Gulu in Uganda krijgt binnenkort bezoek van Yeasayer, Lykke Li en the Polyphonic Spree. Op initiatief van de non-profit organisatie Invisible Children duiken de muzikanten tijdelijk onder in het door oorlog zwaar aangetaste gebied met de bedoeling bij te leren over de situatie in het land waar de oorlog ouder is dan zijn soldaten.

Al rondtrekkend zullen akoestische sets worden neergezet, en het hele gebeuren zou uiteindelijk een Take Away Film moeten worden, een documentaire gefilmd in ware Blogotheque-stijl. De winst daarvan gaat integraal terug naar Invisible Children, de organisatie die een halt wil zetten op het inzetten van kindsoldaten in Afrika's langstdurende oorlog.

U vraagt zich misschien af wat die 'pure Blogotheque-stijl' dan wel mag voorstellen?
La Blogotheque kennen we van de Take Away Shows (des Concerts A Emporter), waarin muzikanten uit hun natuurlijke habitat - zijnde concertzalen en opnamestudio's - worden geplukt om vervolgens al kuierend door de straten van Parijs een akoestische set neer te zetten. Zo zagen we al Bon Iver hun ding doen in de inkomhal van een flatgebouw, gaf Phoenix van jetje onder de Eiffeltoren en hoorden we First Aid Kit een nummer spelen op de achterbank van een personenwagen. De sets worden rauw en in bijna voortudrende beweging gefilmd, waardoor de filmpjes van La Blogotheque bijzonder snel een originele stempel kregen.
Ook Yeasayer kreeg al bezoek van La Blogotheque, bekijk het resultaat daarvan helemaal onderaan.

De trailer voor de documentairefilm Invisible Children, A Take Away Film bekijkt u hier.

La Blogotheque en Yeasayer in Parijse huiskamersferen.

Meer informatie over dit project vindt u op de website van Invisible Children.

Elisah Vandaele

De stad Gulu in Uganda krijgt binnenkort bezoek van Yeasayer, Lykke Li en the Polyphonic Spree. Op initiatief van de non-profit organisatie Invisible Children duiken de muzikanten tijdelijk onder in het door oorlog zwaar aangetaste gebied met de bedoeling bij te leren over de situatie in het land waar de oorlog ouder is dan zijn soldaten. Al rondtrekkend zullen akoestische sets worden neergezet, en het hele gebeuren zou uiteindelijk een Take Away Film moeten worden, een documentaire gefilmd in ware Blogotheque-stijl. De winst daarvan gaat integraal terug naar Invisible Children, de organisatie die een halt wil zetten op het inzetten van kindsoldaten in Afrika's langstdurende oorlog. U vraagt zich misschien af wat die 'pure Blogotheque-stijl' dan wel mag voorstellen? La Blogotheque kennen we van de Take Away Shows (des Concerts A Emporter), waarin muzikanten uit hun natuurlijke habitat - zijnde concertzalen en opnamestudio's - worden geplukt om vervolgens al kuierend door de straten van Parijs een akoestische set neer te zetten. Zo zagen we al Bon Iver hun ding doen in de inkomhal van een flatgebouw, gaf Phoenix van jetje onder de Eiffeltoren en hoorden we First Aid Kit een nummer spelen op de achterbank van een personenwagen. De sets worden rauw en in bijna voortudrende beweging gefilmd, waardoor de filmpjes van La Blogotheque bijzonder snel een originele stempel kregen. Ook Yeasayer kreeg al bezoek van La Blogotheque, bekijk het resultaat daarvan helemaal onderaan. De trailer voor de documentairefilm Invisible Children, A Take Away Film bekijkt u hier. La Blogotheque en Yeasayer in Parijse huiskamersferen.Meer informatie over dit project vindt u op de website van Invisible Children.Elisah Vandaele