Muse heeft een nieuwe single de wereld in gestuurd. Dig Down werd al een week geleden aangekondigd en zowel daarvoor als daarna regende het teasers.

Wie de buzz die Muse zo creëerde een beetje volgde, herkent meteen de repetitieve gitaarriff aan het begin van Dig Down en de jongedame die de hoofdrol speelt in de videoclip. De kijker volgt haar door een videogame-achtige wereld, waarin ze flink haar mannetje moet staan.

Het liedje zelf doet door de droge drumklanken en de ingehouden zang van Matthew Bellamy een beetje denken aan Madness, een andere hit van de band.

Muse heeft een nieuwe single de wereld in gestuurd. Dig Down werd al een week geleden aangekondigd en zowel daarvoor als daarna regende het teasers. Wie de buzz die Muse zo creëerde een beetje volgde, herkent meteen de repetitieve gitaarriff aan het begin van Dig Down en de jongedame die de hoofdrol speelt in de videoclip. De kijker volgt haar door een videogame-achtige wereld, waarin ze flink haar mannetje moet staan.Het liedje zelf doet door de droge drumklanken en de ingehouden zang van Matthew Bellamy een beetje denken aan Madness, een andere hit van de band.