Lou Reed en Metallica speelden voor de eerste keer samen in oktober 2009 op de 25ste verjaardag van de Rock and Roll Hall of Fame in New York. 'Vanaf dat moment wisten we gewoon dat we voor elkaar gemaakt waren', aldus Reed. Vandaar ontstond het idee van een samenwerking. Aanvankelijk was het plan om ouder materiaal van Reed in een nieuw 'Metallica'-jasje te steken, maar recent koos Reed voor een aantal nummers die hij gemaakt heeft voor het theaterstuk Lulu. In totaal tien nummers van Lou Reeds hand worden op het voorlopig titelloze album muzikaal ondersteund door Metallica.

Het album werd opgenomen in de Metallica's San Francisco Bay studio en is nu voor 90% klaar. Wanneer de cd precies zal worden uitgebracht is nog niet duidelijk. Over de samenwerking met Metallica zegt Lou Reed tot slot nog het volgende: 'Ik wist het al vanaf de eerste dag dat we samen speelden: Oh, man, dit is perfectie, recht voor mij!'. Meer informatie over de samenwerking vindt u hier.

(NM)

Lou Reed en Metallica speelden voor de eerste keer samen in oktober 2009 op de 25ste verjaardag van de Rock and Roll Hall of Fame in New York. 'Vanaf dat moment wisten we gewoon dat we voor elkaar gemaakt waren', aldus Reed. Vandaar ontstond het idee van een samenwerking. Aanvankelijk was het plan om ouder materiaal van Reed in een nieuw 'Metallica'-jasje te steken, maar recent koos Reed voor een aantal nummers die hij gemaakt heeft voor het theaterstuk Lulu. In totaal tien nummers van Lou Reeds hand worden op het voorlopig titelloze album muzikaal ondersteund door Metallica. Het album werd opgenomen in de Metallica's San Francisco Bay studio en is nu voor 90% klaar. Wanneer de cd precies zal worden uitgebracht is nog niet duidelijk. Over de samenwerking met Metallica zegt Lou Reed tot slot nog het volgende: 'Ik wist het al vanaf de eerste dag dat we samen speelden: Oh, man, dit is perfectie, recht voor mij!'. Meer informatie over de samenwerking vindt u hier. (NM)