Op Bill Callahan zijn tal van predicaten toepasbaar. Van bluesy verhalenverteller en depressieve singer-songwriter tot americanaman en zelfs balorige bariton. Zoals veel grote artiesten is hij voor geen gat te vangen.

Op Rough Travel For A Rare Thing staat Callahan's optreden in de Melbournse club The Toff. Het is er zo klein dat hij het podium voor zijn kleedkamer hield: 'Cool! There's a bar in my dressing room. Which way to the stage?'

Het concert maakt deel uit van een tournee door Australië die Callahan in 2007 deed met drie zingende violisten, een drummer zonder cymbalen en een bassist die eveneens de harmonica hanteert.

Op de tracklist staan nummers uit zijn Smog-periode en hits die onder zijn eigen naam werden uitgebracht.

Callahan's vorige album, Sometimes I Wist We Were An Eagle, is volgens onze muziekredactie een van de tien beste albums van 2009.

Op de site van Drag City kunt de liveplaat bestellen. Voor de ongeduldigen en pick-uplozen onder ons is er ook een download als MP3 of FLAC beschikbaar.

Hier een nummer dat nog dateert uit de Smog-tijd:

Sam De Ryck

Op Bill Callahan zijn tal van predicaten toepasbaar. Van bluesy verhalenverteller en depressieve singer-songwriter tot americanaman en zelfs balorige bariton. Zoals veel grote artiesten is hij voor geen gat te vangen. Op Rough Travel For A Rare Thing staat Callahan's optreden in de Melbournse club The Toff. Het is er zo klein dat hij het podium voor zijn kleedkamer hield: 'Cool! There's a bar in my dressing room. Which way to the stage?' Het concert maakt deel uit van een tournee door Australië die Callahan in 2007 deed met drie zingende violisten, een drummer zonder cymbalen en een bassist die eveneens de harmonica hanteert. Op de tracklist staan nummers uit zijn Smog-periode en hits die onder zijn eigen naam werden uitgebracht. Callahan's vorige album, Sometimes I Wist We Were An Eagle, is volgens onze muziekredactie een van de tien beste albums van 2009. Op de site van Drag City kunt de liveplaat bestellen. Voor de ongeduldigen en pick-uplozen onder ons is er ook een download als MP3 of FLAC beschikbaar. Hier een nummer dat nog dateert uit de Smog-tijd:Sam De Ryck