In 'Hard Out Here' hekelt Lily Allen het seksisme dat hoogtij viert in de muziekbusiness. Denk maar aan de 'Blurred Lines'-clip van Robin Thicke. Maar sommige criticasters wijzen Allen nu met de vinger om haar videoclip. In de muziekvideo is Lily Allen te zien aan de zijde van enkele schaarsgekleede, zwarte danseressen die er duchtig op los 'twerken', terwijl Allen zelf eerder subtiel beweegt en wat meer kleren draagt. De commentaren luiden dat 'de clip erg stereotiep is', lezen we op de LA Times-website.

Op Twitter verspreidde Lily Allen dan maar een antwoord op die kritieken. Geen verontschuldiging, want dat zou willen zeggen dat ze een fout maakte, maar een uitleg over het concept van de clip. 'De video was bedoeld als een lichtvoetige, satirische clip die handelt over hoe vrouwen worden behandeld in de moderne popcultuur. Het heeft niets te maken met rassen', klonk het bij Allen.

'En waarom ik niet twerkte? Ik probeerde wekenlang mijn twerk-moves goed te krijgen, maar het lukte me niet. Daarom heb ik de beste danseressen ingehuurd om het te doen. En ik droeg een bedekte outfit, omdat ik me nog steeds onzeker voel over mijn lijf', vulde Allen aan. 'Ik zou me erg triest voelen, mocht er iemand uit de videoclip zich gebruikt of gecompromitteerd voelen.' (AB)

In 'Hard Out Here' hekelt Lily Allen het seksisme dat hoogtij viert in de muziekbusiness. Denk maar aan de 'Blurred Lines'-clip van Robin Thicke. Maar sommige criticasters wijzen Allen nu met de vinger om haar videoclip. In de muziekvideo is Lily Allen te zien aan de zijde van enkele schaarsgekleede, zwarte danseressen die er duchtig op los 'twerken', terwijl Allen zelf eerder subtiel beweegt en wat meer kleren draagt. De commentaren luiden dat 'de clip erg stereotiep is', lezen we op de LA Times-website.Op Twitter verspreidde Lily Allen dan maar een antwoord op die kritieken. Geen verontschuldiging, want dat zou willen zeggen dat ze een fout maakte, maar een uitleg over het concept van de clip. 'De video was bedoeld als een lichtvoetige, satirische clip die handelt over hoe vrouwen worden behandeld in de moderne popcultuur. Het heeft niets te maken met rassen', klonk het bij Allen.'En waarom ik niet twerkte? Ik probeerde wekenlang mijn twerk-moves goed te krijgen, maar het lukte me niet. Daarom heb ik de beste danseressen ingehuurd om het te doen. En ik droeg een bedekte outfit, omdat ik me nog steeds onzeker voel over mijn lijf', vulde Allen aan. 'Ik zou me erg triest voelen, mocht er iemand uit de videoclip zich gebruikt of gecompromitteerd voelen.' (AB)