Dessner treedt uit de schaduw van frontman Matt Berninger en gaat voor eigen succes met 'Aheym', wat zoveel betekent als 'huiswaarts' in het Jiddisch. Hij draagt het album op aan z'n grootmoeder, die van Polen emigreerde naar de VS, en eert daarbij z'n Joodse roots. Het album is een samenwerking met Kronos Quartet, een Amerikaans strijkkwartet.

De plaat is eerder klassiek en poëtisch van inslag, zo is een song geïnspireerd op het werk van een Chileense dichter en wordt een ander lied ondersteund door een jeugdkoor. Fans van The National hoeven niets te vrezen: Dessner blijft gewoon aan bij het rockkwintet uit Brooklyn. (QSS)

Dessner treedt uit de schaduw van frontman Matt Berninger en gaat voor eigen succes met 'Aheym', wat zoveel betekent als 'huiswaarts' in het Jiddisch. Hij draagt het album op aan z'n grootmoeder, die van Polen emigreerde naar de VS, en eert daarbij z'n Joodse roots. Het album is een samenwerking met Kronos Quartet, een Amerikaans strijkkwartet. De plaat is eerder klassiek en poëtisch van inslag, zo is een song geïnspireerd op het werk van een Chileense dichter en wordt een ander lied ondersteund door een jeugdkoor. Fans van The National hoeven niets te vrezen: Dessner blijft gewoon aan bij het rockkwintet uit Brooklyn. (QSS)