Het plan om Cohen een eredoctoraat aan de Universiteit Gent aan te bieden en hem officieel op het stadhuis te ontvangen werd snel weer afgevoerd. "Cohen heeft vrij snel laten weten dat dit allemaal heel vriendelijk was van ons, maar niet echt hoefde", zegt de Gentse burgemeester Daniël Termont (sp.a).

Paul Van Cauwenberge, rector van de UGent, vindt het wel jammer. "Ik zou er ontzettend fier op geweest zijn hadden we hem aan onze eregalerij mogen toevoegen. Zijn verdienste als poëet en als schrijver is enorm." Cohen trapte zijn wereldtournee Old Ideas af in Gent, met een reeks van vijf concerten op het Sint-Pietersplein. (Belga/RDM)

Het plan om Cohen een eredoctoraat aan de Universiteit Gent aan te bieden en hem officieel op het stadhuis te ontvangen werd snel weer afgevoerd. "Cohen heeft vrij snel laten weten dat dit allemaal heel vriendelijk was van ons, maar niet echt hoefde", zegt de Gentse burgemeester Daniël Termont (sp.a). Paul Van Cauwenberge, rector van de UGent, vindt het wel jammer. "Ik zou er ontzettend fier op geweest zijn hadden we hem aan onze eregalerij mogen toevoegen. Zijn verdienste als poëet en als schrijver is enorm." Cohen trapte zijn wereldtournee Old Ideas af in Gent, met een reeks van vijf concerten op het Sint-Pietersplein. (Belga/RDM)