Fans van Motörhead konden de begrafenis zaterdag live volgen op YouTube. Meer dan 250.000 mensen maakten daar gebruik van, bericht de Britse zender BBC.

Lemmy, geboren in Groot-Brittannië, overleed eind december aan een extreem agressieve kanker. Vier dagen na zijn zeventigste verjaardag en slechts twee dagen nadat hij van de dokters het verdict had gekregen, stierf hij thuis in LA.

De begrafenis zaterdag vond plaats in aanwezigheid van collage-muzikanten, familie en vrienden in de kapel van het Forest Lawn Memorial kerkhof. De kapel was versierd met witte en rode bloemen. Vooraan stond een foto van Motörhead opgesteld, net als zijn karakteristieke boots. De urne had de vorm van zijn zwarte hoed.

Slash verklaarde "vereerd" te zijn dat Lemmy zijn vriend was. "Hij leefde het leven zoals hij wilde... zijn muziek en persoonlijkheid zullen eeuwig voorleven", klonk het. De livestream van de begrafenis werd in zijn stamcafé 'Rainbow Bar and Grill' op de Sunset Strip gevolgd door honderden fans. (Belga)

Fans van Motörhead konden de begrafenis zaterdag live volgen op YouTube. Meer dan 250.000 mensen maakten daar gebruik van, bericht de Britse zender BBC.Lemmy, geboren in Groot-Brittannië, overleed eind december aan een extreem agressieve kanker. Vier dagen na zijn zeventigste verjaardag en slechts twee dagen nadat hij van de dokters het verdict had gekregen, stierf hij thuis in LA. De begrafenis zaterdag vond plaats in aanwezigheid van collage-muzikanten, familie en vrienden in de kapel van het Forest Lawn Memorial kerkhof. De kapel was versierd met witte en rode bloemen. Vooraan stond een foto van Motörhead opgesteld, net als zijn karakteristieke boots. De urne had de vorm van zijn zwarte hoed. Slash verklaarde "vereerd" te zijn dat Lemmy zijn vriend was. "Hij leefde het leven zoals hij wilde... zijn muziek en persoonlijkheid zullen eeuwig voorleven", klonk het. De livestream van de begrafenis werd in zijn stamcafé 'Rainbow Bar and Grill' op de Sunset Strip gevolgd door honderden fans. (Belga)