Uriah Heep ontstond in 1969 en geldt als een pionier van met zware keyboards gelardeerde hardrock. Hoe stevig ook het geluid, hoe los stonden de voor- en achterdeur van de groep. Met het komen en gaan van bandleden is immers bijna een encyclopedie te vullen.

Onder de meest bekende ex-leden zijn er keyboardspeler Ken Hensley die van 1969 tot 1980 bij Heep was en die meetekende voor veel van het oudste materiaal van de groep, alsmede drummer Lee Kerslake die tussen 1971 en 1979 plus tussen 1981 en 2007 van de partij was. Beiden voegen zich eenmalig nog eens bij de groep, voor een concert in Moskou op 15 oktober, goed voor twee uur muziek.

De huidige line-up van Heep bestaat uit gitarist en oerlid Mick Box, zanger Bernie Shaw, keyboardspeler Phil Lanzon, bassist Davey Rimmer en drummer Russell Gilbrook. Uriah Heep is vooral bekend van het nummer "Easy Livin"

Uriah Heep ontstond in 1969 en geldt als een pionier van met zware keyboards gelardeerde hardrock. Hoe stevig ook het geluid, hoe los stonden de voor- en achterdeur van de groep. Met het komen en gaan van bandleden is immers bijna een encyclopedie te vullen. Onder de meest bekende ex-leden zijn er keyboardspeler Ken Hensley die van 1969 tot 1980 bij Heep was en die meetekende voor veel van het oudste materiaal van de groep, alsmede drummer Lee Kerslake die tussen 1971 en 1979 plus tussen 1981 en 2007 van de partij was. Beiden voegen zich eenmalig nog eens bij de groep, voor een concert in Moskou op 15 oktober, goed voor twee uur muziek. De huidige line-up van Heep bestaat uit gitarist en oerlid Mick Box, zanger Bernie Shaw, keyboardspeler Phil Lanzon, bassist Davey Rimmer en drummer Russell Gilbrook. Uriah Heep is vooral bekend van het nummer "Easy Livin"