In september 2012 zei Lana Del Rey tijdens een interview met Vogue Australia nog dat ze geen interesse had in een nieuw album. Haar podiumvrees en ambities in de mode- en filmwereld zorgden ervoor dat de zangeres de liefde voor het podium stilaan wat verloor. "Ik denk niet dat ik ooit nog een nieuw album zal schrijven", klonk het volmondig. "Wat zou ik überhaupt moeten vertellen? Ik heb alles al gezegd wat ik wou zeggen."

Op die woorden komt Elizabeth Grant - want zo heet Lana Del Rey in het echte leven - nu terug. De zangeres van onder meer Ride en Video Games verklapte bij het Britse radionieuwsprogramma BBC Radio 1 Newsbeat dat ze al een resem nummers voor haar nieuwe plaat heeft gepend. Haar nieuwgeboren succes heeft er wel voor gezorgd dat haar schrijfkunsten wat werden bijgewerkt. "Ik bevind me qua songwriting op een spiritueler niveau. Het nieuwe album is akoestischer, maar nog altijd donker en erg filmisch". Fans zullen het dus nog even met haar kenmerkende Hollywood sadcore stijl moeten stellen.

Het is geen geheim dat haar ambities eerder buiten de muziekwereld terug te vinden zijn. Zo is ze sinds kort het gezicht van H&M en schoof het prestigieuze NEXT Model agentschap haar een felbegeerd contract onder de neus. Tevens gunt ze meer aandacht aan haar videoclips dan aan haar muziek en liet ze al meermaals uitschijnen dat ze de filmindustrie in wil duiken. Sinds vorige zomer doet het gerucht de ronde dat ze werkt aan de soundtrack voor de opkomende verfilming van The Great Gatsby. Op haar Facebookpagina postte ze toen de het logo van de film, vergezeld met een simpele "GATSBY". Enkele dagen later verdween de foto van haar website. (TR)

In september 2012 zei Lana Del Rey tijdens een interview met Vogue Australia nog dat ze geen interesse had in een nieuw album. Haar podiumvrees en ambities in de mode- en filmwereld zorgden ervoor dat de zangeres de liefde voor het podium stilaan wat verloor. "Ik denk niet dat ik ooit nog een nieuw album zal schrijven", klonk het volmondig. "Wat zou ik überhaupt moeten vertellen? Ik heb alles al gezegd wat ik wou zeggen." Op die woorden komt Elizabeth Grant - want zo heet Lana Del Rey in het echte leven - nu terug. De zangeres van onder meer Ride en Video Games verklapte bij het Britse radionieuwsprogramma BBC Radio 1 Newsbeat dat ze al een resem nummers voor haar nieuwe plaat heeft gepend. Haar nieuwgeboren succes heeft er wel voor gezorgd dat haar schrijfkunsten wat werden bijgewerkt. "Ik bevind me qua songwriting op een spiritueler niveau. Het nieuwe album is akoestischer, maar nog altijd donker en erg filmisch". Fans zullen het dus nog even met haar kenmerkende Hollywood sadcore stijl moeten stellen. Het is geen geheim dat haar ambities eerder buiten de muziekwereld terug te vinden zijn. Zo is ze sinds kort het gezicht van H&M en schoof het prestigieuze NEXT Model agentschap haar een felbegeerd contract onder de neus. Tevens gunt ze meer aandacht aan haar videoclips dan aan haar muziek en liet ze al meermaals uitschijnen dat ze de filmindustrie in wil duiken. Sinds vorige zomer doet het gerucht de ronde dat ze werkt aan de soundtrack voor de opkomende verfilming van The Great Gatsby. Op haar Facebookpagina postte ze toen de het logo van de film, vergezeld met een simpele "GATSBY". Enkele dagen later verdween de foto van haar website. (TR)