Enkel met een akoestische gitaar en haar engelenstem doet Del Rey de klassieker van Cohen alle eer aan. Opnieuw grijpt ze terug naar een breekbare nostalgie en authenticiteit, die ook de video van 'Video Games' typeert.

Het originele 'Chelsea Hotel #2' is afkomstig van Leonard Cohen's vierde album 'New Skin for the Old Ceremony' uit 1974. De titel verwijst naar het wereldberoemde Chelsea Hotel in New York, waar artistieke zielen elkaar vonden. Bob Dylan vond er inspiratie voor nummers en toneelschrijver Arthur Miller heelde er na zijn break-up met Marilyn Monroe. Het hotel kende ook verschillende tragedies. Zo dronk schrijver Dylan Thomas zich dood in kamer 205. Ook Cohen had zijn persoonlijke Chelsea Hotel- verhaal. Hij beleefde er een stomende affaire met zangeres Janis Joplin, die hij bezingt in 'Chelsea Hotel #2'. Achteraf verklaarde Cohen dat hij spijt had van zijn openhartigheid.

Na het overweldigende succes van 'Born To Die', het eerste album van Lana del Rey, is de zangeres druk bezig aan een tweede plaat. Naar eigen zeggen zal die spiritueler en eenvoudiger klinken. Del Rey lanceerde zelf het gerucht dat ze de soundtrack zou schrijven voor 'The Great Gatsby', een adaptatie van de gelijknamige roman van F. Scott Fitzgerald. (CS)

Enkel met een akoestische gitaar en haar engelenstem doet Del Rey de klassieker van Cohen alle eer aan. Opnieuw grijpt ze terug naar een breekbare nostalgie en authenticiteit, die ook de video van 'Video Games' typeert. Het originele 'Chelsea Hotel #2' is afkomstig van Leonard Cohen's vierde album 'New Skin for the Old Ceremony' uit 1974. De titel verwijst naar het wereldberoemde Chelsea Hotel in New York, waar artistieke zielen elkaar vonden. Bob Dylan vond er inspiratie voor nummers en toneelschrijver Arthur Miller heelde er na zijn break-up met Marilyn Monroe. Het hotel kende ook verschillende tragedies. Zo dronk schrijver Dylan Thomas zich dood in kamer 205. Ook Cohen had zijn persoonlijke Chelsea Hotel- verhaal. Hij beleefde er een stomende affaire met zangeres Janis Joplin, die hij bezingt in 'Chelsea Hotel #2'. Achteraf verklaarde Cohen dat hij spijt had van zijn openhartigheid. Na het overweldigende succes van 'Born To Die', het eerste album van Lana del Rey, is de zangeres druk bezig aan een tweede plaat. Naar eigen zeggen zal die spiritueler en eenvoudiger klinken. Del Rey lanceerde zelf het gerucht dat ze de soundtrack zou schrijven voor 'The Great Gatsby', een adaptatie van de gelijknamige roman van F. Scott Fitzgerald. (CS)