"Ik ga op gesprek met onze president. Ik stop niet met vechten. Hier moet een eind aan komen. Onze generatie heeft de macht om hier een eind aan te maken, om er een wet van te maken." Deze oproep werd gisteren door Lady Gaga getweet.

Jamey Rodemeyer, een viertienjarige jongen uit New York, plaatste filmpjes online over hoe hij getreiterd werd op school en dreigende mails kreeg omwille van zijn geaardheid. Niet veel later pleegde de tiener zelfmoord.

Lady Gaga staat bekend om haar grote schare holebi-fans. Ze komt dan ook fel op voor hun rechten in Amerika. Dat is ook duidelijk te merken in haar songteksten. In haar recent nummer Born This Way is ze trouwens erg expliciet, wat haar mening betreft over holebi's.

Of Gaga ook daadwerkelijk een afspraak zal kunnen versieren met de president van de Verenigde Staten, valt te betwijfelen. Volgens een insider van de Democrats wordt ze verwacht op een inzamelactie aan de West Coast, maar is er geen sprake van een privégesprek met Obama. (JH)

Bekijk en beluister hier het nummer Born This Way van Lady Gaga.

"Ik ga op gesprek met onze president. Ik stop niet met vechten. Hier moet een eind aan komen. Onze generatie heeft de macht om hier een eind aan te maken, om er een wet van te maken." Deze oproep werd gisteren door Lady Gaga getweet. Jamey Rodemeyer, een viertienjarige jongen uit New York, plaatste filmpjes online over hoe hij getreiterd werd op school en dreigende mails kreeg omwille van zijn geaardheid. Niet veel later pleegde de tiener zelfmoord. Lady Gaga staat bekend om haar grote schare holebi-fans. Ze komt dan ook fel op voor hun rechten in Amerika. Dat is ook duidelijk te merken in haar songteksten. In haar recent nummer Born This Way is ze trouwens erg expliciet, wat haar mening betreft over holebi's. Of Gaga ook daadwerkelijk een afspraak zal kunnen versieren met de president van de Verenigde Staten, valt te betwijfelen. Volgens een insider van de Democrats wordt ze verwacht op een inzamelactie aan de West Coast, maar is er geen sprake van een privégesprek met Obama. (JH) Bekijk en beluister hier het nummer Born This Way van Lady Gaga.