De komst van Lady Gaga veroorzaakte in het zeer katholieke land al verschillende protestacties. De autoriteiten laten het concert plaatsvinden, maar ze plaatsen mensen tussen het publiek die naarstig zullen toezien op de naleving van de wet, die "immorele doctrines, obscene publicaties en uitingen en onfatsoenlijk spektakel verbiedt", aldus Glenn Agranzamendez, de woordvoerder van Tony Calixto, burgemeester van het district waar het concert plaatsvindt.

Twee "censuurteams" zullen na het concert een rapport indienen en op basis daarvan valt de beslissing of het geplande concert mag doorgaan. (Belga/RDM)

De komst van Lady Gaga veroorzaakte in het zeer katholieke land al verschillende protestacties. De autoriteiten laten het concert plaatsvinden, maar ze plaatsen mensen tussen het publiek die naarstig zullen toezien op de naleving van de wet, die "immorele doctrines, obscene publicaties en uitingen en onfatsoenlijk spektakel verbiedt", aldus Glenn Agranzamendez, de woordvoerder van Tony Calixto, burgemeester van het district waar het concert plaatsvindt. Twee "censuurteams" zullen na het concert een rapport indienen en op basis daarvan valt de beslissing of het geplande concert mag doorgaan. (Belga/RDM)