Met als stuwende kracht de broers Ray en Dave Davies ontstonden de Kinks in 1963. De Britse band scoorde talrijke hits, bijvoorbeeld "You Really Got Me", "All Day And All Of The Night", "Till The End Of The Day", "Dedicated Follower Of Fashion", "Dandy", "Dead End Street", "Waterloo Sunset", "Sunny Afternoon" en "Lola".

Broedertwist

De relatie tussen beide broers was stormachtig, zodanig dat zij sinds 1996 niet meer samenspeelden. Het laatste Kinks-album (met nieuw materiaal) dateerde al van drie jaar daarvoor. In augustus vorig jaar trof Dave (66) zijn broer Ray in een pub in een Londen, om over een hereniging - samen met de originele drummer

Mick Avory (69) - te praten. Na enkele pinten dachten de broertjes dat een "grote schande zou zijn" indien ze omwille van de vijftigste verjaardag van de groep "niets zouden proberen en niets zouden doen", zo citeerde de commerciële televisiezender ITV uitlatingen van Dave Davies tegenover het magazine Uncut.

Waardige reünie

Meer nog, volgens Ray Davies is een reünie "waarschijnlijker" dan ooit. "Ik wil dat er iets goeds uit komt, niet iets slechts", haalde de NME de frontman en belangrijkste liedjesschrijver aan. "Ik wil iets tastbaars, artistiek en waardig doen. Alles is mogelijk dat het gebeurt, als de mensen zich gedragen. Of misdragen op het gepaste

moment". (Belga/LP)

Met als stuwende kracht de broers Ray en Dave Davies ontstonden de Kinks in 1963. De Britse band scoorde talrijke hits, bijvoorbeeld "You Really Got Me", "All Day And All Of The Night", "Till The End Of The Day", "Dedicated Follower Of Fashion", "Dandy", "Dead End Street", "Waterloo Sunset", "Sunny Afternoon" en "Lola". Broedertwist De relatie tussen beide broers was stormachtig, zodanig dat zij sinds 1996 niet meer samenspeelden. Het laatste Kinks-album (met nieuw materiaal) dateerde al van drie jaar daarvoor. In augustus vorig jaar trof Dave (66) zijn broer Ray in een pub in een Londen, om over een hereniging - samen met de originele drummer Mick Avory (69) - te praten. Na enkele pinten dachten de broertjes dat een "grote schande zou zijn" indien ze omwille van de vijftigste verjaardag van de groep "niets zouden proberen en niets zouden doen", zo citeerde de commerciële televisiezender ITV uitlatingen van Dave Davies tegenover het magazine Uncut. Waardige reünie Meer nog, volgens Ray Davies is een reünie "waarschijnlijker" dan ooit. "Ik wil dat er iets goeds uit komt, niet iets slechts", haalde de NME de frontman en belangrijkste liedjesschrijver aan. "Ik wil iets tastbaars, artistiek en waardig doen. Alles is mogelijk dat het gebeurt, als de mensen zich gedragen. Of misdragen op het gepaste moment". (Belga/LP)