Het is al de tweede keer dat de band opdraaft in het programma. In 2007 waren Josh Homme en co de speciale gasten in de Feestdagenaflevering. Nu speelt Homme reisgids voor Bourdain op zijn tocht door de Californische woestijn. Daar heeft Queens of the Stone Age een opnamestudio 'Rancho de la Luna'.

Bourdain verbleef een week lang op de ranch en zag hoe de groepsleden koken tijdens oefensessies en opnames. "Het is heel grappig," vertelt hij, "de jongens hebben elk hun eigen stijl van koken. Dave doet erg aan New Orleans denken in zijn eten. Hutch is een geweldige kok, hij toonde hoe je traag moet barbecuen. En Josh is een erg goede chef, hij kent duidelijk iets van eten. Ze hadden elk hun eigen specialiteit."

In de aflevering wordt niet enkel gekookt, maar vooral ook veel gedronken. "Niet normaal hoeveel tequila er verzet wordt op die ranch", lacht Bourdain. "Echt, ik zag een boom volledig gevuld met flessen tequila." Weten we meteen in wat voor toestand de albums van de groep tot stand komen. Homme schreef ook de soundtrack voor de aflevering. Onder invloed of niet, bekijk hieronder de trailer.

(TS)

Het is al de tweede keer dat de band opdraaft in het programma. In 2007 waren Josh Homme en co de speciale gasten in de Feestdagenaflevering. Nu speelt Homme reisgids voor Bourdain op zijn tocht door de Californische woestijn. Daar heeft Queens of the Stone Age een opnamestudio 'Rancho de la Luna'. Bourdain verbleef een week lang op de ranch en zag hoe de groepsleden koken tijdens oefensessies en opnames. "Het is heel grappig," vertelt hij, "de jongens hebben elk hun eigen stijl van koken. Dave doet erg aan New Orleans denken in zijn eten. Hutch is een geweldige kok, hij toonde hoe je traag moet barbecuen. En Josh is een erg goede chef, hij kent duidelijk iets van eten. Ze hadden elk hun eigen specialiteit." In de aflevering wordt niet enkel gekookt, maar vooral ook veel gedronken. "Niet normaal hoeveel tequila er verzet wordt op die ranch", lacht Bourdain. "Echt, ik zag een boom volledig gevuld met flessen tequila." Weten we meteen in wat voor toestand de albums van de groep tot stand komen. Homme schreef ook de soundtrack voor de aflevering. Onder invloed of niet, bekijk hieronder de trailer.(TS)