Het lijkt een maf idee, een maaltijd bereiden op basis van muziek. Maar voor Kyle Hanley is het heel natuurlijk. De chef-kok van het restaurant van Detroit Golf Club studeerde zelf ooit muziek en vertelt dat hij texturen en kleuren hoort wanneer hij naar een album luistert. "Dat heb ik vooral bij Radiohead", zegt hij. "Ze hebben verschillende texturen in hun nummers. De ene song vloeit mooi over in de andere op Kid A. Wij willen hetzelfde doen met de maaltijden."

Elke song op het album wordt vertaald naar een bepaalde gang in het menu. Chef-kok Kyle Hanley wordt bijgestaan door voedsel - en drankexpert Joseph Allerton die telkens een complementaire wijn of cocktail kiest.

Hoe zo'n song van Radiohead smaakt? Titeltrack 'Kid A' wordt een schotel op basis van zwarte caprese. 'Tree Fingers' serveert tomato gratina met gin, jalapenosiroop, verse limoen, zeezout en chiliolie. Het volledige menu kan je hier terugvinden.

Het culinair festijn wordt enkel aangeboden in het Elizabeth Theatre in Detroit op 19 februari. Maar Hanley overweegt om het initiatief maandelijks te organiseren op basis van andere albums. (MM)

Het lijkt een maf idee, een maaltijd bereiden op basis van muziek. Maar voor Kyle Hanley is het heel natuurlijk. De chef-kok van het restaurant van Detroit Golf Club studeerde zelf ooit muziek en vertelt dat hij texturen en kleuren hoort wanneer hij naar een album luistert. "Dat heb ik vooral bij Radiohead", zegt hij. "Ze hebben verschillende texturen in hun nummers. De ene song vloeit mooi over in de andere op Kid A. Wij willen hetzelfde doen met de maaltijden." Elke song op het album wordt vertaald naar een bepaalde gang in het menu. Chef-kok Kyle Hanley wordt bijgestaan door voedsel - en drankexpert Joseph Allerton die telkens een complementaire wijn of cocktail kiest. Hoe zo'n song van Radiohead smaakt? Titeltrack 'Kid A' wordt een schotel op basis van zwarte caprese. 'Tree Fingers' serveert tomato gratina met gin, jalapenosiroop, verse limoen, zeezout en chiliolie. Het volledige menu kan je hier terugvinden. Het culinair festijn wordt enkel aangeboden in het Elizabeth Theatre in Detroit op 19 februari. Maar Hanley overweegt om het initiatief maandelijks te organiseren op basis van andere albums. (MM)