Tot de bekendste liedjes van Cools horen 'Boer Bavo' en 'Houden van'.

Op 11 juli 2012 ontving Cools van de Beweging Vlaanderen-Europa het Gulden Spoor voor Culturele Uitstraling. Hij kreeg de prijs uit handen van minister-president Kris Peeters.

Naast zanger en muzikant was Cools ook een gepassioneerd wijnliefhebber. Hij baatte een tijd een eigen wijnhandel uit.

Reactie van minister Schauvliege

Met het overlijden van Miel Cools heeft Vlaanderen een van de boegbeelden van de Vlaamse kleinkunst overleden. Dat zegt

minister van Cultuur Joke Schauvliege (CD&V) in een reactie.

Het hoogtepunt van Cools' succes lag in de jaren 60 en 70, weet Schauvliege. Zijn liedjes "Boer Bavo", "Er was een tijd", "De soldaat", "Houden van" en "De troubadours" noemt ze onvervalste "pareltjes"

"Het is in die voetsporen van de ware troubadour dat Miel Cools zich een weg baande door de geschiedenis van het Vlaamse chanson.

Meestal solo, met zijn klassieke gitaar, rondtrekkend als een bard, zonder pretentie en 'ademend op klank'", citeert Schauvliege.

Ze betuigt haar medeleven met de familie van Cools. (Belga/MS)

Tot de bekendste liedjes van Cools horen 'Boer Bavo' en 'Houden van'. Op 11 juli 2012 ontving Cools van de Beweging Vlaanderen-Europa het Gulden Spoor voor Culturele Uitstraling. Hij kreeg de prijs uit handen van minister-president Kris Peeters. Naast zanger en muzikant was Cools ook een gepassioneerd wijnliefhebber. Hij baatte een tijd een eigen wijnhandel uit. Reactie van minister Schauvliege Met het overlijden van Miel Cools heeft Vlaanderen een van de boegbeelden van de Vlaamse kleinkunst overleden. Dat zegt minister van Cultuur Joke Schauvliege (CD&V) in een reactie. Het hoogtepunt van Cools' succes lag in de jaren 60 en 70, weet Schauvliege. Zijn liedjes "Boer Bavo", "Er was een tijd", "De soldaat", "Houden van" en "De troubadours" noemt ze onvervalste "pareltjes" "Het is in die voetsporen van de ware troubadour dat Miel Cools zich een weg baande door de geschiedenis van het Vlaamse chanson. Meestal solo, met zijn klassieke gitaar, rondtrekkend als een bard, zonder pretentie en 'ademend op klank'", citeert Schauvliege. Ze betuigt haar medeleven met de familie van Cools. (Belga/MS)