Naar aanleiding van de veertigste verjaardag van het album, brengt EMI het op 6 juni opnieuw uit op CD, vinyl en DVD. Al het materiaal werd opnieuw gemasterd door Ray Staff van Trident Studios. Op de DVD vind je nooit eerder uitgebrachte mixes van de nummers 'Moonage Daydream', 'The Supermen', 'Velvet Goldmine' en 'Sweat Head'.

'The Rise and Fall of Ziggy Stardust and The Spiders From Mars' uit 1972 is het vijfde studioalbum van Bowie. Het album kende zijn hoogste notering in de UK Album Chart op nummer vijf.

Hoewel de grootste Bowie-hits niet op dat album staan, wordt het toch beschouwd als een van zijn meest invloedrijke album. Het is een conceptalbum over het fictieve Rock-'n-rollpersonage Ziggy Stardust. Het verhaal speelt zich af vijf jaar voor het einde van de wereld.

Beluister hieronder de grootste hit van het album, 'Starman'.

Naar aanleiding van de veertigste verjaardag van het album, brengt EMI het op 6 juni opnieuw uit op CD, vinyl en DVD. Al het materiaal werd opnieuw gemasterd door Ray Staff van Trident Studios. Op de DVD vind je nooit eerder uitgebrachte mixes van de nummers 'Moonage Daydream', 'The Supermen', 'Velvet Goldmine' en 'Sweat Head'.'The Rise and Fall of Ziggy Stardust and The Spiders From Mars' uit 1972 is het vijfde studioalbum van Bowie. Het album kende zijn hoogste notering in de UK Album Chart op nummer vijf.Hoewel de grootste Bowie-hits niet op dat album staan, wordt het toch beschouwd als een van zijn meest invloedrijke album. Het is een conceptalbum over het fictieve Rock-'n-rollpersonage Ziggy Stardust. Het verhaal speelt zich af vijf jaar voor het einde van de wereld.Beluister hieronder de grootste hit van het album, 'Starman'.