WHAT'S THE FUZZ?

Tenzij u de voorbije jaren achtereenvolgens in het ISS, de kelder van Joseph Fritzl, een Chileense mijnschacht en de Pakistaanse villa van Osama hebt doorgebracht: moeten wij Kings of Leon écht nog aan u voorstellen? Of kom, toch één gedachte die we u willen meegeven: amper tien jaar geleden werden de gebroeders Followill nog smalend The Southern Strokes genoemd, anno 2011 mogen vooral The Strokes blij zijn met die vergelijking.

TOCH NIET BETER DE TOOG OPGEZOCHT?

Hebben we nu eens eindelijk gedaan, zie. Mag het even? Overigens bleek de tapkast in kwestie de uitgelezen plek om hun laidback countryrock lekker onderuitgezakt te savoureren. Enige gezapigheid maakte zich hoedanook van ons meester: of dat lag aan de tijdelijke détente die we ons toestonden of aan de objectieve vaststelling dat de eerste helft van de set met albumtracks was gevuld - wie zal het zeggen?

Misschien is de waarheid wel dat wij altijd een beetje moeten wennen aan stadionrock. 't Doet ons soms denken aan een suppo: het heeft tot doel om er makkelijk in te gaan, maar echt comfortabel voelt het nooit. Passons: het slotoffensief van Kings of Leon trok ons alsnog richting podium. On Call, Knocked Up, Use Somebody en het onvermijdelijke Sex On Fire: ze zouden zelfs op TW Classic al marcheren.

HET YOUTUBEMOMENT?

Het door duizenden kelen meegekweelde Sex On Fire. Of hoe Rock Werchter soms merkwaardig veel gelijkenissen vertoont met het Vlaams Nationaal Zangfeest - maar dan zonder de vendelzwaaiers en de akelige speeches.

(V.B.)

WHAT'S THE FUZZ? Tenzij u de voorbije jaren achtereenvolgens in het ISS, de kelder van Joseph Fritzl, een Chileense mijnschacht en de Pakistaanse villa van Osama hebt doorgebracht: moeten wij Kings of Leon écht nog aan u voorstellen? Of kom, toch één gedachte die we u willen meegeven: amper tien jaar geleden werden de gebroeders Followill nog smalend The Southern Strokes genoemd, anno 2011 mogen vooral The Strokes blij zijn met die vergelijking. TOCH NIET BETER DE TOOG OPGEZOCHT? Hebben we nu eens eindelijk gedaan, zie. Mag het even? Overigens bleek de tapkast in kwestie de uitgelezen plek om hun laidback countryrock lekker onderuitgezakt te savoureren. Enige gezapigheid maakte zich hoedanook van ons meester: of dat lag aan de tijdelijke détente die we ons toestonden of aan de objectieve vaststelling dat de eerste helft van de set met albumtracks was gevuld - wie zal het zeggen? Misschien is de waarheid wel dat wij altijd een beetje moeten wennen aan stadionrock. 't Doet ons soms denken aan een suppo: het heeft tot doel om er makkelijk in te gaan, maar echt comfortabel voelt het nooit. Passons: het slotoffensief van Kings of Leon trok ons alsnog richting podium. On Call, Knocked Up, Use Somebody en het onvermijdelijke Sex On Fire: ze zouden zelfs op TW Classic al marcheren. HET YOUTUBEMOMENT? Het door duizenden kelen meegekweelde Sex On Fire. Of hoe Rock Werchter soms merkwaardig veel gelijkenissen vertoont met het Vlaams Nationaal Zangfeest - maar dan zonder de vendelzwaaiers en de akelige speeches. (V.B.)