In september lanceerde Gordon haar debuutalbum met haar nieuwe band Body/Head. De plaat werd goed onthaald en toonde meteen aan dat Gordon de muziek nog niet vaarwel wil zeggen na haar split met echtgenoot Thurston Gordon. Naast muziek maakt Gordon ook al jaren kunst en werkte ze aan twee modecollecties. Binnenkort kan ze dus naast muzikante, ontwerpster en artieste ook schrijfster en actrice toevoegen aan haar cv.

Volgens Publishers Weekly zal Girl in a Band het relaas vertellen van Gordons vertrek uit Los Angeles in de vroege jaren tachtig om de post-punk scene van New York op te zoeken en daar Sonic Youth op te richten. Naast haar memoires werkt Gordon ook aan een essaybundel waarin ze een verzameling van artikels die ze schreef voor kunst- en cultuurmagazines samenbrengt.

De publicatie van Girl in a Band wordt eind 2014 verwacht. Het belooft een interessant werk te worden over het leven van een icoon. Carrie Thornton, de eindredactrice van het boek, vertelde in een interview dat er ook enkele visuele elementen aan toe worden gevoegd. Uitkijken naar 2014 dus. (LP)

Kim Gordon en Thurston Moore in Gilmore Girls

Kim Gordons nieuwe band Body/Head

In september lanceerde Gordon haar debuutalbum met haar nieuwe band Body/Head. De plaat werd goed onthaald en toonde meteen aan dat Gordon de muziek nog niet vaarwel wil zeggen na haar split met echtgenoot Thurston Gordon. Naast muziek maakt Gordon ook al jaren kunst en werkte ze aan twee modecollecties. Binnenkort kan ze dus naast muzikante, ontwerpster en artieste ook schrijfster en actrice toevoegen aan haar cv. Volgens Publishers Weekly zal Girl in a Band het relaas vertellen van Gordons vertrek uit Los Angeles in de vroege jaren tachtig om de post-punk scene van New York op te zoeken en daar Sonic Youth op te richten. Naast haar memoires werkt Gordon ook aan een essaybundel waarin ze een verzameling van artikels die ze schreef voor kunst- en cultuurmagazines samenbrengt. De publicatie van Girl in a Band wordt eind 2014 verwacht. Het belooft een interessant werk te worden over het leven van een icoon. Carrie Thornton, de eindredactrice van het boek, vertelde in een interview dat er ook enkele visuele elementen aan toe worden gevoegd. Uitkijken naar 2014 dus. (LP) Kim Gordon en Thurston Moore in Gilmore Girls Kim Gordons nieuwe band Body/Head