Dat je op eBay werkelijk alles vindt, toont het opmerkelijke item in de categorie huishoudartikelen: de keukentafel van wijlen Ian Curtis. Het is dezelfde tafel uit dezelfde keuken waar de voormalige frontman van Joy Division zich op 18 mei 1980 verhing.

Hoe de tafel nu plots op 's werelds grootste digitale winkel terechtkomt? Na het tragische voorval verkocht Curtis' vrouw Debbie het huis met de hele inboedel aan haar buurvrouw, die het op haar beurt overliet aan haar dochter. De tafel die nog aangeboden werd voor hergebruik in de biopic 'Control' van Anton Corbijn (maar uiteindelijk de set niet haalde) belandt via omwegen (onder meer langs Natalie Curtis, dochter van) bij de huidige eigenaar die het item - met gesigneerd certificaat van de Curtis-familie - op eBay zette.

Hoogste bod tot nog toe is 6.100 dollar, exclusief verzendingskosten. Wie wil bieden, klikt hier. Goed om te weten: de vierpoot past in een vijfdeurs. (DB)

Dat je op eBay werkelijk alles vindt, toont het opmerkelijke item in de categorie huishoudartikelen: de keukentafel van wijlen Ian Curtis. Het is dezelfde tafel uit dezelfde keuken waar de voormalige frontman van Joy Division zich op 18 mei 1980 verhing.Hoe de tafel nu plots op 's werelds grootste digitale winkel terechtkomt? Na het tragische voorval verkocht Curtis' vrouw Debbie het huis met de hele inboedel aan haar buurvrouw, die het op haar beurt overliet aan haar dochter. De tafel die nog aangeboden werd voor hergebruik in de biopic 'Control' van Anton Corbijn (maar uiteindelijk de set niet haalde) belandt via omwegen (onder meer langs Natalie Curtis, dochter van) bij de huidige eigenaar die het item - met gesigneerd certificaat van de Curtis-familie - op eBay zette. Hoogste bod tot nog toe is 6.100 dollar, exclusief verzendingskosten. Wie wil bieden, klikt hier. Goed om te weten: de vierpoot past in een vijfdeurs. (DB)