Emerson (°2 november 1944) maakte eerst furore met de groep The Nice, niet in het minst door het bespelen van een Hammond-orgel en een Moog-synthesizer. Hij was mede-oprichter van supergroep Emerson, Lake & Palmer die een vaandeldrager werd van de progressieve rock.

Het trio maakte negen studio-albums met als blikvangers onder meer "Tarkus" (1971), "Brain Salad Surgery" (1973) en "Works Volume 1" (1977). Rockfans hebben ook het live-album "Pictures at an Exhibition" (1971) in de platenkast dat een eigen interpretatie was van de gelijknamige pianosuite van Modest Moessorgsky. Emerson graaide overigens geregeld in de klassieke muziek. Het grote publiek kende de band vooral van de single "Lucky Man" (1970) waarin Emerson op het einde alle teugels van de Moog loslaat. Emerson placht tijdens shows zijn Hammond fysiek zwaar toe te takelen. De groep splitte in 1979, om in 1991 te herenigen.

Met het album "Black Moon" (1992) belandde het trio nog eens in Vorst-Nationaal. In het begin een lieveling van de rockpers, werden Keith Emerson en zijn collega's - soms bombastisch - vanaf het midden van de jaren zeventig het mikpunt van kritiek, zeker toen de punk zijn opgang deed. Keith Emerson is donderdag (plaatselijke tijd) overleden in zijn woning in het Californische Santa Monica. Hij kwam om door een schotwond in het hoofd, bevestigde de politie van Santa Monica aan BBC. De speurders hebben dan ook een onderzoek geopend naar zelfdoding. (Belga/KS)

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.

Emerson (°2 november 1944) maakte eerst furore met de groep The Nice, niet in het minst door het bespelen van een Hammond-orgel en een Moog-synthesizer. Hij was mede-oprichter van supergroep Emerson, Lake & Palmer die een vaandeldrager werd van de progressieve rock. Het trio maakte negen studio-albums met als blikvangers onder meer "Tarkus" (1971), "Brain Salad Surgery" (1973) en "Works Volume 1" (1977). Rockfans hebben ook het live-album "Pictures at an Exhibition" (1971) in de platenkast dat een eigen interpretatie was van de gelijknamige pianosuite van Modest Moessorgsky. Emerson graaide overigens geregeld in de klassieke muziek. Het grote publiek kende de band vooral van de single "Lucky Man" (1970) waarin Emerson op het einde alle teugels van de Moog loslaat. Emerson placht tijdens shows zijn Hammond fysiek zwaar toe te takelen. De groep splitte in 1979, om in 1991 te herenigen. Met het album "Black Moon" (1992) belandde het trio nog eens in Vorst-Nationaal. In het begin een lieveling van de rockpers, werden Keith Emerson en zijn collega's - soms bombastisch - vanaf het midden van de jaren zeventig het mikpunt van kritiek, zeker toen de punk zijn opgang deed. Keith Emerson is donderdag (plaatselijke tijd) overleden in zijn woning in het Californische Santa Monica. Hij kwam om door een schotwond in het hoofd, bevestigde de politie van Santa Monica aan BBC. De speurders hebben dan ook een onderzoek geopend naar zelfdoding. (Belga/KS)